Crna kronika
RIJEDAK KVAR ZAPALIO TRAMVAJ U STROSSMAYEROVOJ ULICI U OSIJEKU

Vozači tramvaja i auta ugasili požar
Objavljeno 2. prosinca, 2017.

OSIJEK - U četvrtak nešto prije 19 sati zapalio se tramvaj koji prometuje na relaciji Zeleno polje - Višnjevac u Strossmayerovoj ulici ispred kućnog broja 100. Iako je u trenutku izbijanja požara u tramvaju bilo između 25 i 30 putnika, srećom, nitko nije ozlijeđen.

Od Sanje Mršo, voditeljice marketinga u Gradskom prijevozu putnika (GPP) Osijek, doznajemo da je kvar na otporniku za prebacivanje skretnice prouzročio zapaljenje zadnjeg dijela tramvaja. Primijetivši dim, vozač je zaustavio tramvaj, izišao izvan vozila i aparatom za gašenje započeo s gašenjem. U pomoć su mu pristupili još jedan vozač tramvaja i dva vozača osobnih vozila, koji su se našli na licu mjesta.

- Radi se o iznimno rijetkom kvaru, koji je nemoguće predvidjeti, no putnici ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi jer se izvor zapaljenja sam gasi čim izbije osigurač i prestane protjecati električna energija. Zastoj tramvajskog prometa trajao je od 18.40 do 19.33 sata te je u zastoju bilo ukupno devet vozila. U optjecaj je odmah pušten jedan autobus i jedan tramvaj - poručili su iz GPP-a.

Poziv u pomoć osječki su profesionalni vatrogasci dobili u 18.47 sati. “Gorjela je visokonaponska kutija tramvaja broj 0611 koji se zapalio u vožnji. Nije bilo potrebe za našim djelovanjem jer je vozač uspio ugasiti početni požar”, doznajemo od Davora Škarice, operativnog dežurnog djelatnika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA OPĆINSKOG SUDA SLAVONSKI BROD

Dobio odštetu jer je na nasipu, zbog nedostatka kockica, pao i slomio ruku

2

POŽAR U MAŽURANIĆEVOJ ULICI U JOSIPOVCU

Izgorjele radionica i kotlovnica

3

ŠOK ZA MLADE SPORTAŠE

Kombi i minibus na meti piromana, šteta velika