Osijek
PALAČINKIJADA U DOMU UGO ŠKOLE

Domaćini prepustili pobjedu Pakračanima
Objavljeno 1. prosinca, 2017.

Kako u tri minute ispeći što više palačinki, ali ne bilo kakvih, nego cijelih i jestivih, najbolje znaju u osječkom Domu učenika Ugostiteljsko-turističke škole.

Jubilarna, 25. Palačinkijada Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, održana je u petak, 1. prosinca, i natjecalo se 12 domova. Bila su dva pripetavanja Pakraca i domaćina, no domaćini su odustali i prepustili pobjedu gostima. Pakrac je prvi sa šest palačinki, domaćini su drugi s također šest, a treći je Srednjoškolski đački dom Osijek s pet palačinki.

Propozicije su vrlo stroge: svaka ekipa ima ukupno pet minuta vremena - dvije za pripremu i tri za pečenje. Natječe se troje učenika u svakoj ekipi, a pobjednik je onaj tko ispeče najviše palačinki u zadanom vremenu. Važno je da su čitave, da nemaju rupa i da nisu zgužvane te da su dobro pečene s obiju strana. Učenici ih peku na trima tavama, a smjesa im je unaprijed pripremljena. Palačinke ne smiju dirati rukom, jedino im je pomagalo tava, pa je najvažnija vještina u pečenju.

- Zbog strogih pravila dogodi se da ekipa u tri minute ispeče samo jednu palačinku, jer znaju se zalijepiti za tavu pa učenici lupaju tavom dok je ne odlijepe i čak slome dršku. No, bitno mi je da nisu previše natjecateljski nastrojeni, važnije im je lijepo druženje, što su i dokazali ovim prepuštanjem pobjede gostima - kaže nam voditeljica Doma Gordana Pavlović.

Djeca su u četvrtak i petak ispekla oko dvije tisuće palačinki, a tu su i razna druga jela, poput juha, salata, bureka, šnicli. Najvažnije je istaknuti da se zalihe hrane koje se ne pojedu, a njih je vrlo malo, spakiraju gostima u kutijicama, jer se voditeljica Doma strogo protivi bacanju hrane. A. Andrejek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRENDOVI NA OSJEČKOM TRŽIŠTU NEKRETNINA

Malih stanova nema dovoljno, poslovni prostori nikad jeftiniji

2

GRADSKI VIJEĆNICI IZGLASALI PRORAČUN

Komunalna naknada
poskupljuje čak 20%

3

BIVŠA PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU

U slučaju OŠ “Tin Ujević” zakazale su sve službe

oglas