Osijek
TRADICIONALNA LAMPIONIJADA

Učenici izradili unikatne lampione
Objavljeno 1. prosinca, 2017.

Prekrasna manifestacija, koja već godinama promiče kreativnost, tradiciju i ljubav prema gradu Osijeku, ovaj put je na svoj repertoar dodala i novu stavku – svečanu kolonu prema Trgu Ante Starčevića, na kojemu je u povodu 24. izložbe lampiona 24 lampiona poletjelo u zrak.

Tradicionalna Lampionijada tako je upotpunila i sam ugođaj novootvorenog Adventa, ali, što je najvažnije, lampioni su bili i svojevrstan poklon samom gradu Osijeku prigodom njegova 231. rođendana. Ta impresivna izložba osnovnoškolaca, kao i prošlih godina, održana je u Muzeju Slavonije, upravo pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Turističke zajednice, ZTK-a Grada Osijeka i ZTK-a Osječko-baranjske županije.

Članovi ocjenjivačkog suda, koji čine članovi Društva pedagoga tehničke kulture Osijek – Miodrag Zdravčević, Terezija Blekić, Ivo Grgić i Andrea Šimičić, imali su iznimno težak zadatak, jer su među deset pristiglih lampiona iz svake osječke osnovne škole, ali i Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, Prosvjetno-kulturnog centra Mađara u RH te Centra tehničke kulture Osijek, morali izabrati one najbolje u pet kategorija, odnosno kreativnih tema. Najbolje lampione je, uz predsjednika ZTK-a Osječko-baranjske županije Marina Kordića i predsjednika ZTK-a Grada Osijeka Antuna Šikića, proglasio i Saša Uranjek, direktor osječke Turističke zajednice, koji je najkreativnijima uručio i nagrade sponzora Karoline d.o.o.

- Drago nam je da najmlađi sugrađani izražavaju svoje viđenje grada kroz izradu lampiona – to je simbol i motiv koji postaje i sam dio grada. Na taj način i nama u Turističkoj zajednici podižu vidljivost i pomažu u brendiranju, a s druge strane su i uključeni u samo obilježavanje Dana grada Osijeka i osjećaju pripadnost mjestu u kojemu odrastaju - rekao je Uranjek.

Marko MANDIĆ
Nagrade

Učenici koji su izradili najbolje lampione dobivali su vrijedne nagrade u pet kategorija, a najvrjednija nagrada bila je tablet, koji je dobila Tena Leventić iz Osnovne škole Tin Ujević, zahvaljujući glasovima publike na Facebooku. U otvorenoj kategoriji, izrađujući lampione koji nisu u motivima Osijeka, prvo mjesto osvojila je Karla Lea Kapša s maštovitim lampionom u obliku sove, dok je na drugo mjesto zasjeo Robert Kapoši, a na treće Iva Dropulić. Prigodom Dana grada Osijeka najbolji lampion izradio je Fran Carlo Vagianos, dok su mu blizu bili na drugom mjestu Majda Kurbalić i na trećem Marija Žagar. U kategoriji “gosti” najbolji je bio Ivo Pavić, a najmaštovitiji lampion izradila je Nera Pavelić.

Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike