Novosti
PROJEKT ZAŽELI U SLAVONIJI

Za zapošljavanje 900 žena 120 milijuna kuna
Objavljeno 2. prosinca, 2017.

Nakon sjednice Vlade u petak su u Osijeku dodijeljeni ugovori za predstavnike 42 korisnika s područja pet slavonskih županija kojima im se osiguravaju sredstva za program zapošljavanja žena pod nazivom Zaželi. Riječ je o nepovratnim sredstvima.

Kroz ova će 42 ugovora biti dodijeljeno 120 milijuna kuna, što će omogućiti zapošljavanje 900 žena koje će pružati pomoć za više od četiri tisuće osoba.

Premijer Andrej Plenković istaknuo je kako je program Zaželi izazvao veliko zanimanje javnosti. Kazao je kako je on izvrstan primjer da se već početkom iduće godine angažiraju dodatna sredstva, otvore novi natječaji i novi projekti koji će pridonijeti kvaliteti života, ali i zapošljivosti građana koji su objektivno bili u situaciji da teže dolaze do radnog mjesta.

- Projekt Zaželi pokazat će u praksi kapilarno i na konkretnim slučajevima kakva je prava i istinska korist od korištenja europskih fondova - naglasio je Plenković.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić kazao je kako je riječ o najvećem natječaju u povijesti Europskog socijalnog fonda. Napomenuo je da je natječaj za projekt Zaželi “najbrži” natječaj kod nas, jer je od njegova otvaranja, 30. lipnja, do podjele prvih ugovora prošlo nešto više od pet mjeseci. Za to vrijeme zaprimljeno je prijava u vrijednosti većoj od 600 milijuna kuna.

Pavić je podsjetio kako je program Zaželi pokrenut na drugoj sjednici Savjeta za Slavoniju, koja je održana u Požegi. Tom je prilikom, dodao je, “lansiran projekt od 400 milijuna kuna, kojim želimo zaposliti četiri tisuće žena koje će raditi i osiguravati pomoć za više od 16 tisuća starijih kućanstava. I.Mikulić

Ministar rada Marko Pavić kazao je kako je riječ o najvećem natječaju u povijesti Europskog socijalnog fonda