Regija
PRILIKA ZA SVE

Sajam proizvoda đaka
s teškoćama u razvoju
Objavljeno 1. prosinca, 2017.

POŽEGA

Treći put zaredom učenici i učitelji požeške Osnovne škole Julija Kempfa organizirali su izložbeno-prodajni sajam “Prilika za sve”, u Sportskoj dvorani Sokol. Izloženi su i ponuđeni na prodaju radovi nastali na radionicama učenika s poteškoćama u razvoju koji pohađaju posebne odjele i odgojno-obrazovne skupine. Svi oni aktivni su i u školskoj zadruzi.

- Ovdje ćemo prikazati svoje rezultate učenika koji rade u radionicama posebnih odgojnih skupina, kojih naša škola ima deset, a pohađaju ih učenici u dobi od 7 pa do 21 godinu. Oni u zadruzi “Prilika za sve” izrađuju te predmete koji će se prodavati po simboličnoj cijeni, a sva prikupljena sredstva koristit će se za dalji rad zadruge. Izrađivali su različite predmete, od ukrasa za bor, okvira za slike, ljigavce, magnete, razni nakit, a prodaju se i džemovi koji su nastali na kuharskim radionicama u sklopu školskog projekta - istaknula je ravnateljica Kornelija Sabljak.

Sve učenike, njihove roditelje i učitelje pozdravio je i požeški dogradonačelnik Ferdinad Troha. Grad Požega daje i dodatnu potporu ovakvom radu. Svi učenici s poteškoćama sa svojim su učiteljima pripremili i prigodnu priredbu. Na štandovima su se mogli kupiti brojni uradci i ukrasi, ali i palačinke sa školskim džemom. AGM Kruna

Možda ste propustili...

JEDINSTVEN I PREPOZNATLJIV SUVENIR

Praline Frajla Antoš - slastica koja čuva kulturu

NA POMOLU SPAS OD PROPASTI ZA LOVAČKE UDRUGE

Zbog odšteta od naleta divljači dižu kredite i prodaju svu imovinu

DOM ZDRAVLJA VALPOVO ŠIRI DJELATNOST

Ladimirevcima obiteljska i dentalna medicina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI NADBISKUPIJE XIII. KRIŽNI PUT

Na jakoj kiši molilo
više od 1700 mladih

2

TRŽIŠTE NEKRETNINA

Stanovi u Đakovu čak 40 posto jefiniji od prosjeka

3

NK MLADOST

Voda poplavila igralište