Regija
NIKAD BOGATIJI ADVENT

U Baranji Zak, božićne radionice, žive jaslice...
Objavljeno 1. prosinca, 2017.

BELI MANASTIR - Gotovo cijeli prosinac trajat će baranjska bajka - Advent u Baranji, koji će, već prema tradiciji, biti održan na nekoliko punktova: Belom Manastiru, Petlovcu, Kneževim Vinogradima i Dardi. Iz Turističke zajednice Baranje, glavnog organizatora ove prosinačke manifestacije, poručuju kako Advent u Baranji nikada nije bio bogatiji zanimljivim sadržajima. Prva svijeća bit će zapaljena u nedjelju u Petlovcu. Petlovački dio priče okrenut je tradiciji pa će i ove godine posjetitelje dočekati žive jasle, stići će Sveti Nikola, planirani su nastupi KUD-ova i učenika, a bit će nagrađen i vlasnik najljepše lanterne. Planiran je još veliki vatromet te nastup TS-a Sokoli. Sve skupa počinje u 15 sati kod nogometnog igrališta.

Idući tjedan rezerviran je za Advent na dvoru Esterhazy u Dardi. Trajat će čak tri dana tijekom kojih će biti održane Esterhazy božićne radionice, peći će se božićni kolačići, kuhati vino, kušati medenjaci, slušati zborovi... Organizirana će biti čak tri koncerta - Miroslava Klibe i Hranislave Mesarić, ansambla CroArte i grupe Fluentes.

I advent u Kneževim Vinogradima planiran je u tri dana, od 15. do 17. prosinca. Prva dva rezervirana su za radionice i prigodne sadržaje, a u nedjelju će, osim brojnih zanimljivih sadržaja, koncert održati Mia Dimšić.

Na belomanastirskom središnjem trgu živo će biti već od 18. prosinca, kada počinje Božićni sajam. Svakodnevno će nastupati KUD-ovi, plesne skupine, jazz-glazbenici i zborovi, zaljubljeni (i oni koji to nisu), moći će se romantično provozati konjskim zapregama, a posjetitelje će dočekati 40-ak štandova s bogatom ponudom. U subotu (23. prosinca, 21 sat) koncert će na središnjem trgu održati Ivan Zak koji će u 14 sati u Etnološkom centru baranjske baštine zapjevati djeci. Točno u podne, također u ECBB-u, počet će humanitarni kulinarski show. Posljednja svijeća bit će zapaljena na Badnjak, uz nastup Hranislave Mesarić, Irene Karamehmedović i Milana Klibe te puštanje lanterni sa središnjeg gradskog trga. Ivica Getto

Klizalište od 15. prosinca do 7. siječnja

Doživljaj Adventa u Baranji, točnije njegovog belomanastirskog dijela, upotpunit će klizalište koje će od 15. prosinca do 7. siječnja biti postavljeno na središnjem trgu u Belom Manastiru.

Možda ste propustili...

UDRUZI OSOBA S INVALIDITETOM

Grawe volonteri uredili prostorije

MIRJAM JUKIĆ PROTIV BOLESTI S 1000 LICA

Zaplakala sam samo kada sam majci javila da imam multiplu

PRORAČUN ZA 2019. GODINU 348,6 MILIJUNA KUNA

Vukovar očekuje sredstva od fondova, ministarstava i Europske unije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana