Novosti
NOVI V.D. RAVNATELJA

Lucian Vukelić na čelu HZZO-a
Objavljeno 1. prosinca, 2017.

Novi vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Lucian Vukelić, koji je tu dužnost prije nekoliko dana preuzeo od Fedora Dorčića, najavio je u četvrtak kako mu je cilj daljnja racionalizacija zdravstvenog sustava i nastavak započetih projekata koji osiguranicima trebaju olakšati pristup zdravstvenim uslugama.

“HZZO je osiguravateljska kuća koja provodi zdravstvenu politiku, ona ju ne kreira jer to radi Ministarstvo zdravstva, a naš je osnovni zadatak da od novca koji dobijemo od osiguranika omogućimo najoptimalniju i najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Kao kliničar koji je 30 godina u zdravstvenom sustavu, mislim da mogu svoja saznanja i iskustvo implementirati u sustav zdravstvenog osiguranja, kako bi se sustav poboljšao”, rekao je Vukelić. Pred HZZO-om je, ističe, ugovaranje zdravstvene zaštite za iduću godinu te zajedno s Ministarstvom zdravstva definiranje parametara prema kojima će biti određeni financijski limiti za zdravstvene ustanove u idućoj godini.

Najavio je racionalizaciju sustava putem javne nabave, nastavak informatizacije kroz projekt e-HZZO i reviziju liste lijekova s ciljem da Hrvatska po dostupnosti lijekova, uključujući i skupe lijekove, bude na sredini liste među zemljama EU-a. Vukelić je po specijalnosti ortoped i dolazi iz Klinike za ortopediju Lovran, a ujedno je predsjednik riječkog HDZ-a. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVE OPTUŽNICE I IZVJEŠĆE O POSTUPCIMA ZA RATNE ZLOČINE

Zlostavljali i ubili 99 civila i hrvatskih branitelja, sada žive u Novom Sadu

2

PROIZVOĐAČI O PESTICIDIMA U VOĆU I POVRĆU

Izbjegavajte hranu savršena izgleda, to je "čista kemija"

3

INSTITUT ZA MIGRACIJE I NARODNOSTI

Unatoč iseljavanju, bilježe se i pozitivne migracije