Novosti
POSLOVANJE AGROKORA

Pet tvrtki s dobiti, tri s gubitkom
Objavljeno 1. prosinca, 2017.

Tvrtke iz sastava Agrokora objavile su u četvrtak financijske izvještaje za prvih devet mjeseci koji pokazuju da su Ledo, Jamnica, Belje, Žitnjak i Vupik poslovali s dobiti, a Tisak, Zvijezda i PIK Vinkovci s gubitkom.

Ledo je u prvih devet mjeseci ostvario dobit od 131,6 milijuna kuna, što je pad od 27,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Ukupni su prihodi iznosili 922,6 milijuna kuna i manji su 14,8 posto. Ukupni rashodi Leda u prvih su devet mjeseci iznosili 765,9 milijuna kuna i manji su prema istom razdoblju lani 13 posto. Ledo grupa je, prema konsolidiranom financijskom izvješću, ostvarila u devet mjeseci dobit od 304,7 milijuna kuna. Jamnica je u prvih devet mjeseci ostvarila dobit od 159,6 milijuna kuna, što je 28,2 posto manje nego u istom razdoblju lani. Dobit prije oporezivanja iznosi 191,5 milijuna kuna i manja je 23 posto. Ukupni su prihodi Jamnice u prvih devet mjeseci iznosili 1,1 milijardu kuna i manji su deset posto.

Tisak grupa u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila gubitak u iznosu od 103,2 milijuna kuna, što je značajno povećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 10,6 milijuna kuna, pokazuju konsolidirani podatci iz financijskog izvješća te tvrtke.

PIK Vinkovci je u prvih devet mjeseci poslovao s gubitkom od 5,9 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju taj gubitak iznosio 3,8 milijuna kuna.

Vupik je u prvih devet mjeseci ostvario ukupni prihod od 275 milijuna kuna u odnosu na ukupne rashode u iznosu od 266 milijuna kuna te dobit od 8,9 milijuna kuna. Poslovni prihodi u odnosu na isto razdoblje prošle godine smanjeni su za 12,9 posto i iznose 274,7 milijuna kuna.H

Belje iz gubitka u dobitak

Belje je u prvih devet mjeseci ove godine poslovalo s dobiti nešto većom od 44 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme lani ta poljoprivredno-prehrambena tvrtka imala gubitak od 33,7 milijuna kuna. Ukupni prihodi Belja u razdoblju siječanj-rujan ove godine iznosili su 1,05 milijardi kuna, što je 11,6 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. No, ukupni su rashodi pali više, za 17,7 posto, na nešto više od milijardu kuna. Prema podatcima iz financijskog izvješća, prihodi od prodaje u prvih devet mjeseci iznosili su 932,4 milijuna kuna.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana