Osijek
OČNA POLIKLINIKA I OPTIKA OCULUS

Oculus preuzima treća generacija obitelji Kujundžić
Objavljeno 1. prosinca, 2017.

Oculus je poznato ime - brend očne optike i poliklinike sa sjedištem u Osijeku. Očne poliklinike koja ima najdužu tradiciju u Slavoniji i Baranji i danas je vodeći oftalmološki centar u regiji.

Oculus predstavlja zapravo izvrsnu priču o uspjehu obiteljskog posla koji se gotovo 30 godina uspješno razvija u gradu na Dravi kroz tri generacije obitelji Kujundžić.

Očna poliklinika Oculus osnovana je 1994. godine, a Očna optika Oculus pet godina ranije, kada se inženjer strojarstva Damir Kujundžić s nepunih 30 godina odlučio na ulazak u poduzetničke vode. Nakon završetka dodatne izobrazbe za majstora očne optike, paralelno uz razvijanje optičarskog posla završio je i studij optometrije, stekavši zvanje inženjera optometrije, zaokruživši svoje formalno obrazovanje za posao kojim se namjeravao baviti.

- Osluškujući tržište, osnovali smo te 1994. godine prvu privatnu oftalmološku ordinaciju na istoku zemlje. Rastom broja zaposlenih i razvojem usluga ordinacija je prerasla u zdravstvenu ustanovu, odnosno polikliniku. Dugi smo niz godina usluge pružali u prostoru u zgradi u Ulici Hrvatske Republike, međutim broj pacijenata i klijenata prisilio nas je na širenje. Kupili smo susjednu zgradu bivšeg Litokartona i, nakon šest godina mukotrpnog ulaganja u uređenje, prije više od tri godine uselili smo se u suvremeno uređene nove prostore - kaže Damir Kujundžić.

Očna poliklinika Oculus danas usluge pruža kroz dvije dnevne očne ambulante, četiri dijagnostička kabineta i dvije operacijske dvorane. Tim vrsnih zdravstvenih stručnjaka predvodi doc. dr. sc. Damir Bosnar, a slijede ga doc. dr. sc. Josip Barać, doc. dr. sc. Dubravka Biuk, dr. sc. Maja Vinković, doc. prim. dr. sc. Zlatko Balog, dr. med. Dinko Bačić i dr. med. Fran Kujundžić, specijalizant oftalmologije. Tu su i tri medicinske sestre - Helena Kurtanjek, Dorotea Bajs i Tanja Kovačić.

Fran je predstavnik treće generacije obitelji Kujundžić, na kojem se temelji budućnost Oculusa, baš kao i na njegovoj sestri Dori, koja također planira specijalizirati oftalmologiju. Njih su dvoje i do sada mnoga znanja i zvanja, u skladu sa svojom dobi, stjecali u Oculusu. Oboje su očni optičari, majstori očne optike i inženjeri optometrije. Fran je dr. med, a Dora je pri završetku studija medicine. Zapravo njih dvoje predstavljaju svijetle točke ove pozitivne osječke zdravstveno-poduzetničke priče.

Danas, gotovo 30 godina od osnutka, Oculus je svojim optičarskim poslovnicama premrežio čitav istok Hrvatske, uz poslovnice u Zagrebu i Splitu. U njima su zaposlena 34 majstora očne optike. Oculus je definitivno respektabilan osječki gospodarski subjekt, između ostalog i zbog toga što zapošljava ukupno 70 osoba. U Oculusu su iznimno ponosni i na činjenicu da su zgradu nekadašnjeg Litokartona, taj reprezentativni objekt osječke industrijske arhitekture, sačuvali od propadanja i udahnuli mu novi život.

USLUGE POLIKLINIKE

Usluge koje pruža Poliklinika Oculus su refrakcija (naočale i kontaktne leće), kontrola očnog tlaka, glaukomska obrada, operacija sive mrene, dijagnostika i liječenje bolesti stražnjeg segmenta te dubinsko snimanje oka (OCT). Zanimljivo je da se operacija očne mrene obavlja pomoću najmodernije oftalmološke opreme, malim rezom, bez šavova, uz lokalnu anesteziju. Pola sata nakon operacije pacijenti bez poveza na oku odlaze kući. U Poliklinici se trenutačno montira oprema za refraktivnu kirurgiju, odnosno lasersko skidanje dioptrije, uz uređenje odjela sa sobama za postoperativni tretman pacijenata. Sve informacije mogu se dobiti na facebooku poliklinike te na telefone (031) 204 455 i 202 643.

70

osoba danas zapošljava očna poliklinika i optika Oculus

Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana