Osijek
IZVANREDNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Grad će sufinancirati radove
kod Tranzita s 4,4 mil. kuna
Objavljeno 30. studenog, 2017.

Samo 18 i pol sati uoči dolaska Vlade RH u Osijek i tri dana nakon pete sjednice Gradskog vijeća Grada Osijeka, u četvrtak poslijepodne hitno je održana i šesta sjednica Gradskog vijeća, sa samo jednom točkom dnevnog reda.

Naime, 31 vijećnik okupio se jučer u velikoj vijećnici u Kuhačevoj 9 kako bi dao svoju suglasnost za prijedlog rješenja o sklapanju ugovora o sufinaciranju radova na uređenju desne obale Drave, točnije, druge poddionice između sadašnje donjogradske šetnice i novouređenog dijela šetnice na području stare luke Tranzit. Naime, iako je sva dokumetacija koju će Grad Osijek u petak podastrijeti Vladi RH bila pripremljena za prošlu sjednicu, dokumentacija za ovaj projekt stigla je u posljednji tren.

– U ovom projektu Hrvatske vode financiraju izvedbu s 90 posto, a Grad Osijek s 10 posto, ali kako je riječ o velikom iznosu, sve mora ići pred Gradsko vijeće. Bilo nam je žao da ne iskoristimo dolazak Vlade RH u Osijek i ne predamo i ovu dokumentaciju na potpis, nego da to ostavimo za sjednicu Gradskog vijeća u prosincu. Stoga smo sazvali ovu izvanrednu sjednicu - komentirao nam je uoči sjednice predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega.

Gradonačlenik Vrkić priznao je kako će ovo biti kruna projekta od 300 milijuna kuna, za koji će Vlada danas potpisati razne ugovore za Osijek i ovaj dio Hrvatske. Ukupna vrijednost radova na drugoj poddionici, za koju su jučer vijećnici digli ruku, iznosi 44 milijuna kuna, a Grad se obvezuje sufinancirati projekt s 4,4 milijuna kuna. Sve obveze iz ugovora bit će realizirane do 2022. godine. N. Z. Eberhard

Sjednica je počela minutom šutnje za žrtve svih stradanja u Hrvatskoj i BiH, a posebno za generala Praljka

Možda ste propustili...