Osijek
SVJETSKI DAN BORBE PROTIV AIDS-A

Edukativni štandovi na Trgu slobode
Objavljeno 1. prosinca, 2017.

U povodu Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a studenti Medicinskog fakuleta u Osijeku i članovi udruge CroMSIC i ove će godine dati doprinos ovom pokretu i smanjenju stigme prema oboljelima od HIV infekcije. Uz predavanja po srednjim školama diljem Slavonije i Baranje, bit će postavljeni i edukativni štanodvi na raznim mjestima po Osijeku, a jučer su po klubovima i kafićima održane tematske zabave.

Edukativni štandovi, nakon što su jučer bili postavljeni u studentskim restoranima grada Osijeka, bit će postavljeni na Trgu slobode danas od 9 do 12 sati. Volonteri će dijeliti edukativne materijale, informirati građane o problemu pandemije HIV/AIDS-a, te ostalih spolno prenosivih bolesti, ali i pokazivati pravilno stavljanje i korištenje prezervativa. Sve škole i učenički domovi u Osijeku, Slavoniji i Baranji mogu se javiti za predavanja na tu temu.

Organizatori podsjećaju da je od početka ove pošasti svake godine umrlo više od milijun ljudi, a trećina oboljelih niti ne znaju da se u njihovom tijelu nalazi virus HIV-a. Srećom, izumljeni su lijekovi koji ograničavaju infekciju i sprječavaju njezin krajnji stadij pa oboljeli, uz pravilnu terapiju, danas ne moraju nikada oboljeti od AIDS-a. Dodaju i to da virus nije moguće prenijeti uobičajenim svakodnevnim kontaktom - rukovanjem, zagrljajem, poljupcem i sl. Stoga nije dobro diskriminirati oboljele na radnome mjestu te u svakodnevnom životu. M. Mihelić

Možda ste propustili...

50. OBLJETNICA STUDENTSKIH PROSVJEDA U PARIZU

“Subverzivni vikend” u kinu Urania

OSJEČKI “DOBRI DUHOVI”

Motomrazovi opet razveselili sugrađane

AGENCIJA ZA MALO GOSPODARSTVO, INOVACIJE I INVESTICIJE

U Vikarijatu radionica “Prilike i izazovi”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEODGOVORNI SUVLASNICI

U zgradi ima tri lokala,
a ne plaća pričuvu!?

2

NOVE VJEŠTINE ZA NOVE IZAZOVE

Liječeni ovisnici educiraju se za tražena zanimanja

3

PODJELA HUMANITARNE POMOĆI U ‘‘RIJECI LJUBAVI’’

Udvostručili pakete života da
nitko za Božić ne bude gladan

oglas