Regija
ČAROLIJI NEMA KRAJA NA ADVENTU ĐAKOVAČKOG ZAVIČAJA

U Đakovu žive jaslice, nastupi Meritas, Jelene Radan, Fluentes...
Objavljeno 1. prosinca, 2017.

ĐAKOVO - Grad Đakovo u okviru programa Svome gradu za blagdane osobit naglasak stavio je na Advent koji će se prvi put održati na Strossmayerovom trgu, a bit će pun sadržaja za sve generacije, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj su program predstavili gradonačelnik Marin Mandarić, njegov zamjenik Robert Francem i direktorica Turističke zajednice Marija Burek.

“Čaroliji nema kraja na adventu đakovačkog zavičaja”, slogan je Adventa koji se održava od 2. prosinca kada se na adventskom vijencu ispred katedrale u 18.30 sati pali prva svijeća pa sve do 7. siječnja 2018.

Gradonačelnik je rekao kako je Grad organizator programa Svome gradu za blagdane, u okviru kojeg se ističe i Advent, a čiji su organizatori Grad, Turistička zajednica, tvrtke Univerzal i Đakovački vodovod, te Državna ergela lipicanaca.

- Grad je organizirao bogat program Svome gradu za blagdane, neke su manifestacije počele, a kroz prosinac, kako se bližimo Božiću i kraju godine program postaje sve gušći. Za razliku od prethodnih godina odlučili smo napraviti iskorak u organizaciji Adventa, tj. Božićnog sajma - rekao je Mandarić.

Marija Burek rekla je kako je program opsežan, a osmišljen je i novi vizualni identitet.

- Tu su adventske vožnje fijakerom Dražavne ergele, također noćne vožnje gdje će fijaker prigodno okićen svjetlucati, potom Advent u mirisima i okusima gdje su uključeni naši restorani s posebnom ponudom, imamo i program Poklon uresi Božićnu čaroliju donesi, humanitarno umatanje darova u suradnji s Udrugom Neven, Amadea i Sv. Vinka Paulskog, puštanje adventskih svjetlećih balona punjenih helijem, program za najmlađe Pričamo adventsku priču u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom - rekla je Burek.

Uoči Božića, kada stiže i Betlehemsko svjetlo, priprema se posebni program, a na Badnjak će prvi put biti i žive jaslice na Trgu, te glazbeni program u kojem će, uz Đakovčane, nastupiti i imena poput Jelene Radan i Meritas, Vatre, Fluentes, a predviđeno je i paljenje adventskih lampica, koncert osječkog HNK u katedrali... Tu je i klizalište koje će biti otvoreno od 15. prosinca do 7. siječnja, a neizostavna je i Adventska priča obrta, udruga, OPG-ova, domaćih radinosti.M.Muškić

Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

Najčitanije iz rubrike