Sport
KAKO DIŠE CIBALIA?

Bobek: Koga ćemo podržati znat će se nakon skupštine županijskog saveza
Objavljeno 30. studenog, 2017.

Sljedećeg mjeseca bit će održana izborna skupština HNS-a na kojoj će se prvi put birati predsjednik prema novom ustroju u skladu s izmjenama i dopunama Zakona o športu. Prema njemu, svi članovi Prve HNL imat će dva predstavnika u Skupštini. Cibaliju će zastupati predsjednik Tomo Bobek i potpredsjednik Izvršnog odbora kluba Ivan Rimac. Predsjednik Cibalije tvrdi kako još u klubu nisu razgovarali o tome koga će podržati na Skupštini.

- O tome doista još nismo razgovarali. Čekamo zapravo skupštinu Nogometnog saveza naše županije i nakon toga donijet ćemo odluku. Koliko mi je poznato Skupština će biti 6. prosinca, a Cibalia ima 64 “glasa” na njoj.

Bobek doista želi izbjeći javno iskazivanje potpore. Premda se između redaka već može zaključiti kome će se prikloniti.

- Pričekajte županijsku Skupštinu i Izvršni odbor. Vidite i sami, svakodnevno se svašta piše i priča, pa bih volio izbjeći bilo kakvo špekuliranje. Uglavnom moram naglasiti kako imamo dobru suradnju s HNS-om od ranije. A tko god došao vjerujem da će tako biti i ubuduće. Posebno oko ovoga posla koji nam slijedi, a to je renoviranje kompletnog travnjaka.

HNS-u je od strane UEFA odobrena zamolba o preusmjeravanju sredstava namijenjenih za gradnju stadiona na Sveticama prema obnovi travnjaka hrvatskih prvoligaša. Među tim prvoligašima jedan od prioriteta je i vinkovački travnjak. Cibalia je ranije dobila usmeno obećanje da će to biti pokrenuto u svibnju, a ovih dana je stigla i pismena potvrda.

- Eto, upravo smo dobili i pisanu potvrdu, odnosno pozvani smo na sastanak povjerenstva koje će rukovoditi poslovima oko gradnje travnjaka diljem Hrvatske, koji bi trebali krenuti u svibnju sljedeće godine, odnosno nakon prvenstva. Radit će se kompletna zamjena s grijanjem i zalijevanjem, drenažom i svime što najmoderniji travnjaci imaju.

Predsjednika Cibalije ipak smo podsjetili na “najvažniju klupsku temu”. Tri kola prije kraja Cibalia je na osmom mjestu s osvojenih 14 bodova, samo dva više od posljednjeg Rudeša i jedan od pretposljednje Istre 1961. Uskoro slijedi zimska stanka u kojoj će zasigurno Cibalia pokušati pronaći pojačanja. Na temu dosad učinjenog i onoga što slijedi na zimu, Bobek nam je rekao:

- Bilo bi lijepo da smo osvojili još koji bod, ali nismo nezadovoljni s obzirom na koji se način krenulo u sezonu i da igrači nisu zajednički odradili kompletne pripreme. Što se pojačanja tiče, mogu reći kako već imamo obećanja nekih igrača. Već sada gotovo svakodnevno smo u kontaktu i pregovorima s nekima od njih. U ovome trenutku najvažnije nam je pronaći kvalitetno pojačanje na mjestu napadača, jer na tom mjestu smo jako tanki, što pokazuju i pogotci koje smo postigli - ocijenio je Bobek. A. Grgić

IZVRŠNI ODBOR ŽNS VS 4. PROSINCA, SKUPŠTINA DVA DANA KASNIJE

Skupština Nogometnog saveza Vukovarsko-srijemske županije održat će se 6. prosinca u Vukovaru, a jedna od u ovom trenutku najvažnijih točaka bit će podrška kandidatu za predsjednika HNS-a i izbor članova skupštine. Poznavatelji i nešto malo od zbivanja u Nogometnom savezu Vukovarsko-srijemske županije sigurni su kako će podrška ići prema trenutačnom predsjedniku Davoru Šukeru, jer je jedan od članova Izvršnog odbora HNS-a i Božo Galić. Uoči skupštine saveza bit će dva dana prije održan i sastanak Izvršnog odbora na kojem će zasigurno biti donesene smjernice za rad skupštine i prijedlog navedenih odluka koje skupština mora usvojiti.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini