Sport
TRENER OSIJEKA BEZ NAGRADE ZA 100. UTAKMICU

Zekić: Ovo je neuspjeh za nas i sada već ozbiljna kriza
Objavljeno 30. studenog, 2017.

Zoran Zekić neće svoju 100. utakmicu na klupi Osijeka pamtiti po dobrom. Prolazak u polufinale Kupa bio je veliki izazov, koji mu njegova momčad nije uspjela pokloniti za jubilej. Klupski djelatnici uručili su mu prigodnu tortu, ali nije mu bila slatka, s obzirom na rezultat.

- Teško je prihvatiti način na koji smo izgubili utakmicu. U prvom poluvremenu dobili smo gol iz prvog ozbiljnog prelaska Hajduka na našu polovinu. U nastavku smo dobro pritisnuli, brzo izjednačili, imali smo još nekih poluprilika i činilo se kako preokret visi u zraku, a onda primimo nedopustiv pogodak iz prekida i sav trud nam ode u vjetar. Čestitke Hajduku na prolasku u polufinale, a ja sam bez obzira na sve ponosan na svoju momčad. Naravno, određeni prigovori igri postoje, a riječ je o detaljima zbog kojih smo kažnjeni - rekao je Zekić.

Ovo je neuspjeh

U završnici susreta posegnuo je za zamjenama, koje nisu donijele očekivani rezultat.

- Želio sam dobiti skok i agresivnost. Sad, ako me pitate, možda ne bih tako postupio. No nije u tome problem, nego nam se ne smije dogoditi takav pogodak iz prekida. Ovo je neuspjeh za nas i sada već ozbiljna kriza. Svjestan sam da će biti pitanja oko forme momčadi, ali moramo u tri preostala kola pronaći način da se vratimo na pobjedničku stazu.

Ostao je dosljedan Zekić i u izboru vratara, pa je pred mrežom bio pričuvni “portir“ Marijan Antolović.

- Nije on bio presudni faktor zbog kojeg smo poraženi. Bio sam siguran kako je Antolović bolje rješenje za ovakvu utakmicu zbog visine i boljeg izlaska na ubačaje, ali pokazalo se da nije tako.

Što se dogodilo u sukobu s igračem Hajduka Antom Ercegom?

- Ma ništa strašno. Tenzije su bile velike, on je mlad i prgav momak. Ne treba tome pridavati veliku pozornost - zaključio je Zekić.

Željko Kopić, trener Hajduka, bio je vrlo zadovoljan igrom i rezultatom koji je njegova momčad ostvarila u Gradskom vrtu. Iako je pritisak na njega i momčad bio ogroman, uspjeli su ostvariti prolazak u polufinale Kupa.

Veliki ulog

- Utakmica s puno energije, intenziteta, jer je ulog bio vrlo velik. Znali smo koliko je teško igrati u Gradskom vrtu. Krenuli smo s tri napadača u želji da visoko zauzdamo očekivanu agresiju Osijeka i u tome smo posve uspjeli, jer smo došli i u vodstvo. U nastavku susreta Osijek je preuzeo velik rizik, koji mu se brzo isplatio, a u toj fazi utakmice imali smo dosta problema. No izdržali smo, a Nižićev pogodak posve je prelomio utakmicu na našu stranu. Nakon njega smo se stabilizirali i uspješno odbijali sve pokušaje Osijeka, a uz to smo bili opasni iz kontre. Čestitke Osijeku za sve što je dosad napravio i na odličnoj utakmici. Ja sam zadovoljan reakcijom momčadi i na taktičkom i na energetskom planu - rekao je Kopić.

Nervoza na travnjaku bila je velika, pa su u jednom trenutku igrači Hajduka vrlo nesportski reagirali prema domaćoj klupi.

- Ne znam što je bilo jer sam bio fokusiran na teren, ali čuo sam kako se nešto dogodilo s klupom Osijeka. Poštujem Osijek i njegov stučni stožer i svakako ću porazgovarati s igračima u vezi s takvim ponašanjem - završio je Kopić. D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike