Sport
NIJEMAC NOVI TRENER DONNE VEKIĆ

Beltz zna kako voditi igračicu do trona
Objavljeno 29. studenog, 2017.

Osječka tenisačica Donna Vekić izabrala je trenera s kojim je želja i cilj u 2018. godini napraviti novi iskorak u karijeri. Nakon Nikole Horvata u tim Vekić stigao je Nijemac Torben Beltz. Riječ je o iskusnom i dobro poznatom treneru u ženskom tenisu, koji je Angelique Kerber vodio do broja jedan na WTA ljestvici te naslova pobjednice Australian Opena i US Opena 2016. Donnine želje su ogromne, a Beltz je čovjek koji bi te želje i ambicije trebao pretvoriti u stvarnost.

- Nova sezona je pred vratima i jako mi je drago što sam počela raditi s Torbenom Beltzom. Netom završena sezona bila mi je jedna od najboljih u karijeri, nakon što sam osvojila svoju drugu WTA titulu i probila se među 50 najboljih igračica svijeta, još sam motiviranija da s Torbenom napravim novi iskorak. Ovo je sjajna prilika za učenje od jednog od najboljih trenera na svijetu i zaista se radujem ovoj suradnji - poručila je osječka tenisačica, koja je sezonu završila na 54. mjestu WTA poretka.

Britanac David Felgete bio je čovjek koji je Donnu prije pet godina lansirao na veliku tenisku scenu. Hrvatsko-britanski odnos je tijekom godina bio vrlo turbulentan, bilo je uspona i padova, a najveći uspjeh dogodio se 2014. osvajanjem WTA naslova u Kuala Lumpuru. Nakon velikog uspjeha Donna je krenula silaznom putanjom i Felgete je dobio otkaz. Potom se u još jednom navratu vratio na trenersko mjesto (studeni 2015.), ali nije bilo rezultatskog pomaka, pa je uskoro opet postao bivši. Osječku tenisačicu ove je sezone vodio trener iz Čakovca Nikola Horvat i ta je suradanja bila uspješna. Donna je napravila pomake u igri i rezultatu, a kruna zajedničkog rada dogodila se na ljeto, kada je osvojila svoj drugi WTA naslov u karijeri (Nottingham). No na kraju ove sezone došlo je do prijateljskog razlaza i svatko je krenuo na svoju stranu. Donna se okrenula Beltzu, koji je s Kerber imao fantastičnu 2016. godinu, no ova je sezona za oboje bila razočaravajuća, pa je nedavno došlo do prekida suradnje. No 41-godišnji Nijemac nije dugo bio bez posla i postao je dio tima Vekić.

- Zaista sam uzbuđen zbog Donne. Ona ima veliki potencijal i vjerujem da možemo postići sjajne rezultate zajedno, kazao je njemački stručnjak. I. Liović