Osijek
ŽUPAN ANUŠIĆ U OPĆINI ANTUNOVAC

U realizaciji su projektI
vrijedni 45 milijuna kuna
Objavljeno 29. studenog, 2017.
Teme sastanka bile su iz područja realizacije i planiranja projekata EU-a, te poboljšanja školstva i prehrane učenika

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić, kojega početak političke karijere veže za Općinu Antunovac, jučer je prvi put nakon početka mandata sa suradnicima došao na svoje staro radno mjesto.

Ondje ga je na radnom sastanku dočekao nasljednik, sadašnji načelnik te općine Davor Tubanjski, koji je sa suradnicima kroz četiri točke predstavio plan daljnje suradnje s Osječko-baranjskom županijom u 2018. godini. Teme ovog opuštenog sastanka većinom su bile iz područja realizacije i planiranja projekata Europske unije, te poboljšanja školstva i prehrane učenika – ujedno i glavnih prioriteta Osječko-baranjske županije, kako je opetovano navodio Anušić.

- Drago mi je da se u Općini Antunovac radi kao proteklih 12 godina. I sam podatak koji smo dobili da Antunovac ima u realizaciji 45 milijuna kuna od projekata Europske unije nešto je što definitivno dokazuje da se sustavno-planski rad najviše isplati. Osječko-baranjska županija stoga ima dužnost i obvezu pomoći ovoj općini, kojoj je izvorni proračun 3,9 milijuna kuna, a planovi za budućnost veliki - objasnio je Anušić, ističući kako će Županija najviše pomoći u realizaciji projekta Poduzetnički inkubator i akcelerator, dok će daljnja suradnja s Općinom početi od 1. siječnja 2018., kada Antunovac s 20 posto ulazi u sufinanciranje projekta besplatne prehrane osnovnoškolaca Osječko-baranjske županije.

- Suradnja sa Županijom je dobra, a bit će još i bolja, upravo zato što bivši načelnik Anušić zna čime mi raspolažemo. Uz brojne projekte i novu inicijativu za besplatnu prehranu učenika, daljnju suradnju u skorašnjoj budućnosti želimo bazirati i na izgradnji sportske dvorane u Područnoj školi Ivanovac, gdje se nastava tjelesnog odgoja trenutno odvija u hodnicima te škole - naglasio je načelnik Tubanjski, spominjući i velike projekte Općine Antunovac, koji se uz Poduzetnički inkubator odnose i na sanaciju nerazvrstane ceste u Crkvenoj ulici u Ivanovcu, realizaciju projekta Zaželi i naposljetku izgradnju odmorišta za cikloturiste na biciklističkoj ruti u Kolođvaru.

Marko MANDIĆ
Ulaganje u Poduzetnički inkubator i akcelerator

Najveći projekt koji trenutno provodi Općina Antunovac je Poduzetnički inkubator i akcelerator vrijedan 21,4 milijuna kuna, za koji je iz sredstava Europske unije odobreno 19,7 milijuna kuna. Javna nabava u kontekstu ovog projekta uskoro će biti raspisana, a uz osigurana sredstva od 1,3 milijuna, Općina Antunovac mora ostatak prikupiti u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i ostalim pokroviteljima. Provedba ovog hvalevrijednog projekta planirana je do kolovoza 2019. godine, kada bi Poduzetnički inkubator trebao zaživjeti u energetski učinkovitom okruženju, fokusirajući se na razvoj mreža partnera i poslovnih usluga, te na edukaciju ambicioznih mladih poduzetnika.

Možda ste propustili...

PREKVALIFIKACIJA DUGOTRAJNO NEZAPOSLENIH

Informatičko opismenjavanje