Mozaik
U PETAK, 22. PROSINCA, U EPICU

Kandžija i gole žene slave 10 godina karijere koncertom u Osijeku
Objavljeno 30. studenog, 2017.

Kandžija i Gole žene obilježavaju 10 godina postojanja, što će proslaviti velikim koncertom u petak, 22. prosinca, u osječkom klubu Epic – na mjestu gdje je sve krenulo. Kao predgrupu za zagrijavanje pozvali su jedan od ponajboljih trap sastava, mlade High5, a osim njih na koncertu će nastupiti i nekoliko specijalnih gostiju, koje ostavljaju kao iznenađenje.

- Prvi moj demo izašao je prije 10 godina, ali već tad sam sastavio i Gole žene, bili smo u manjem sastavu i polako smo putem učili stvari, ali stvarno je u pitanju 10 godina i šibanja i Golih žena. Jedva čekamo to proslaviti kod kuće, jer koliko god je težak teren putem bio, mi volimo svoj grad i ponosno ga predstavljamo. Isto tako, mi inače nikad, ali baš nikad ne ponavljamo isti koncert, ali ovaj će biti baš poseban. Izvest ćemo i neke stare stvari koje nikad nismo izveli, neke s gostima i pozivamo sve koji su ikad bili dio priče da nalete i uživaju. Vidimo se, Osijek! – poručuje Kandžija.

Za britkog repera iz Osijeka sve je krenulo 2005. godine i demo izdanjem “Jea” te spotom za pjesmu “Blato”.

- Bend postoji od 2005. i kreće samo s bubnjevima i basom. Od tada se radi pomna selekcija ljudi koji su najbolji svirači instrumenata koje sam upoznao, a i veliki poznavatelji i ljubitelji domaće rakije, te u međuvremenu postaju braća svi - objašnjava Kandžija. Kandžijinu spomenutu braću, tj. Gole žene, danas čine: Matej Huljev (Darkan Kingić), Tomislav Došen (Toxara), Goran Pavlović (Funky G), Slaven Tušek (DJ Pips), Mario Majkić (Midi Cobain), Filip Mesarić (Divlja Baranja) i Ognjen Zečević (Egoless). Upravo i njihovo prvo studijsko izdanje kao Kandžija i Gole žene – album “Nema labavo” uskoro slavi dvije godine od objave. Najavljen je kroz nekoliko pjesama i službenih singlova, među kojima su “Crkva”, “Mače”, “Đuro”... Album je svjetlo dana ugledao 11. prosinca 2015. u izdanju Universal Music Hrvatska. Izdanje je predstavljeno uživo koncertima diljem Hrvatske i regije, uz veliku koncertnu promociju u zagrebačkoj Tvornici kulture, a put ih je odveo i do Dublina, gdje su nastupili u listopadu prošle godine. S albuma je nakon objave predstavljena još nekolicina zamijećenih singlova – “Pištolj” ft. Goran Bare, naslovni “Nema labavo”, “Fiš”, kao i serijal videouradaka, koji su dostupni na njihovu službenom YouTube Vevo kanalu. Ulaznice za osječki koncert kreću u pretprodaju u ponedjeljak 4. prosinca, u klubu Exit, po cijeni od 40 kuna, a na dan koncerta će cijena biti 60 kuna.T.K.

 

 

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

5. MEĐUNARODNI AMATERSKI SUSRETI TEATARA

MAST u Vinkovcima otvorila
odlična predstava "Evropejci"

2

MOŽE LI USPJETI SLAVONSKI TURIZAM

Josić i Brzica zaslužni za pozitivne dojmove gostiju iz Istre

3

VEČER VINA I UMJETNOSTI

Ovo je, nažalost, bio oproštaj za ovu godinu