Kultura
FESTIVAL U ORGANIZACIJI UDRUGE DOMINO

Perforacije u New Yorku odlično posjećene
Objavljeno 29. studenog, 2017.

NEW YORK - Festival koji se održavao u New Yorku, u organizaciji udruge Domino, američkoj je publici predstavio u La Mami i Abrons Art Centru sedam američkih premijera i u New York doveo više od 30 umjetnika. Izvedene su predstave Jasne L. Vinovrški, Ine Sladić, Brune Isakovića i Mie Zalukar, Via Negative, skupine Tukawach i Marte Ziolek, te reprizno izvođenje predstave Ivice Buljana s Great Jones Repertoary Theater koja je svoju američku premijeru imala prošle godine u New Yorku.

Perforacije su u New Yorku imale odličnu posjećenost. Tematski su se posvetile širim pitanjima koja se čine posebno značajna u današnjem SAD-u, poput demokracije, odgovornosti pojedinca i mase u društvu, mogućnostima suživota. Aktualnost Perforacija prepoznao je i New York Times koji je festival uvrstio u jedno od deset događanja u New Yorku koja vrijedi posjetiti.

Predstavljanje domaćih umjetnika američkoj publici nastavlja se u Chicagu gdje Mia Zalukar i Bruno Isaković izvode svoj duet “Odjednom odasvuda”, a Isaković u poznatom Zhou B kulturnom centru izvodi peterosatni performans Fade Into, koji je predstavljen u Madridu, Bologni, Corku i Zagrebu. Perforacije su festival koji je nositelj europske nagrade EFFE za inovativnost u kulturi, a u Hrvatskoj će se 2018. održati u lipnju u sedam gradova. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HUMANITARNI KONCERT FILMSKE GLAZBE

Prikupljeno od ulaznica više od 20 000 kuna!

2

U NEDJELJU, 24. LIPNJA

Koncert zbora Mecsek iz Pečuha

3

GAVELLA & EUROPLAKAT FAIR

Nagrađeni Čvek i Kukuljica