Sport
SURADNJA LIDLA I HRS-A

Za prehranu učenika u školama prikupljeno više od 200.000 kuna
Objavljeno 29. studenog, 2017.

Završila je akcija u kojoj je Lidl Hrvatska od svake prodane bočice Saguaro vode odvajao 20 lipa za projekt udruge Portal Dobrote „Da ni jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno”. Izniman odaziv kupaca osigurao je uspješnost akcije pa je tako prikupljeno 206.152 kune. Ček je predstavnicama Portala Dobrote uručila voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidl Hrvatska Marina Dijaković, u društvu rukometaša Zlatka Horvata koji je ovu akciju podržao u sklopu Lidlove suradnje s Hrvatskim rukometnim savezom. Prikupljenim sredstvima osigurat će se godišnja prehrana u školi za učenike u potrebi iz deset srednjih škola diljem Hrvatske, a bit će osigurano približno 30.000 učeničkih obroka.

Projekt „Da ni jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“ počeo je 2014. godine, isprva kao samostalna inicijativa Udruge Portal Dobrote. Cilj je bio pomoći djeci koja nemaju pravo na besplatnu prehranu u školi, jer njihove obitelji nisu primatelji socijalne pomoći, ali su zbog različitih životnih okolnosti financijski ugroženi. Za osnovnoškolce koji se nalaze u ovakvoj situaciji, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odnedavno je raspisalo natječaj. Portal Dobrote nastavit će s projektom „Da ni jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“ u srednjim školama, u kojima također postoji velika potreba.

- Ponosni smo što imamo priliku biti dijelom ovog plemenitog projekta. Žalosni smo što u društvu uopće postoji ovakva potreba, ali i sretni što postoje udruge poput Portala Dobrote. Rado smo podržali njihove napore svojom donacijom, a nadamo se da ćemo učiniti razliku u svakodnevnim životima srednjoškolaca kojima ćemo osigurati godišnju prehranu u školi – izjavili su iz Lidla Hrvatska.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike