Sport
BADMINTONSKA ALPE-DUNAV-ADRIA LIGA

Osječanima tri medalje u Sarajevu
Objavljeno 29. studenog, 2017.

Treća postaja regionalne badmintonske Alpe-Dunav-Adria lige bila je sarajevska dvorana Skenderija, u kojoj se okupilo više od stotinu natjecatelja iz šest država. U tom društvu bilo je i sedam članova BK Osijek koji su i na Sarajevo Openu ostvarili odlične rezultate te se kući vratili s tri medalje.

Na A turniru seniora prvi osječki reket Goran Hummel osvojio je brončanu medalju svladavši u susretu za treće mjesto Petera Skubicu (Ljubljana) s 15:8, 15:12. Hummel je odigrao odličan turnir, nakon nekoliko sjajnih partija u polufinalu ga je zaustavio kasniji pobjednik Slovenac Jure Stanič. No, oporavio se od tog poraza i ipak otišao do bronce. U sjajnom izdanju predstavio se i osječki veteran Bruno Bart, koji je zaustavljen u četvrtzavršnici.

Na B turniru do bronce je stigao Filip Ban pobijedivši u susretu za medalju Aleša Šavriča (Slovenija) s 2-0. Među veteranima su nastupili i Zlatko Veber te Ivan Čalić i zaustavljeni su u četvrtfinalu, dok Bojan Marković nije prošao skupinu. U konkurenciji muških parova Bart i Hummel zaustavljeni su u četvrtfinalu, iznenađenje na B turniru priredili su Ban i Čalić koji su u konkurenciji 22 para protiv svih prognoza stigli do zlata. Tomislav Tobijas i Zlatko Veber ispali su u četvrtfinalu, dok kod mješovitih parova Hummel sa Sofijom Dmitrović (Beograd) i Tobijas u paru sa Anamarijom Kuleš (Zagreb) nisu prošli kvalifikacije. Nakon Sarajeva badmintonska Alpe-Dunav-Adria liga seli u Sloveniju. I. Li.

Najčitanije iz rubrike