Sport
OSJEČANKE SLAVILE U DERBIJU

Kroz Park mladeži krčile put prema novom naslovu
Objavljeno 29. studenog, 2017.

Otpuhavši ekipu Splita na njezinu terenu u Parku mladeži, nogometašice Osijeka obavile su pola posla u obrani titule prvaka Hrvatske! Gostujuća pobjeda, međutim, nad jedinim ligaškim konkurentom praktički je više od osvajanja jesenskog trona posebice jer su popularne "zečice" u srcu Dalmacije nastupile bitno oslabljene. Duže vrijeme, naime, ozlijeđenima Maji Joščak, Martini Šalek, Suzani Žigante i Dragici Cepernić u međuvremenu se pridružila Maria Kunštek te Antonela Radeljić, koja je istodobno branila boje Bosne i Hercegovine te nije mogla pomoći suigračicama u toj utakmici devetog kola. Najvažnijoj sezonskoj, zbog čega su se, vjerojatno, Splićanke i provukle sa samo dva pogotka minusa, čemu treba dodati da su štićenice trenerskog tandema Dejana Bergera i Branka Perkovića znatno ometali olujni vjetar i jaka kiša za stvaranje igre te nesvakidašnja podloga umjetnog travnjaka. Osječanke su se, međutim, brzo adaptirale te pogodcima Lorene Balić i Mateje Andrlić do odmora stekle prednost koju su u nastavku sačuvale. S dvije su tako lopte u mreži splitske vratarke Osječanke došle do fantastičnog jesenskog učinka od 113 danih pogodaka a da nisu ni jedan primile u čijem kontekstu treba reći da su samo Splićanke (2:0) i ekipa zagrebačkog Agrama (9:0), također u gostima, jedine prošle ispod dvoznamenkastog poraza budući da je ostalih sedam protivnica inkasiralo deset i više pogodaka, a Trnava u Goričanu čak 24!

- Znale smo da ćemo u Splićankama imati najtežeg protivnika uz kojeg smo veliki problem imali i s iznimno nepogodnim vremenom, kao i travnjakom na koji nismo naviknuli. Budući da smo, ipak, kvalitetniji, ti su uvjeti više ograničavali nas nego Splićanke koje su se tekuće sezone pojačale, ali očito nedovoljno. Mi smo, uz to, bile znatno oslabljene, pa je sigurno trenutačni odnos snaga znatno povoljniji u našu korist nego što sugerira relativno tijesni rezultat. Nismo se pribojavali toga susreta, ali je određena tjeskoba postojala. Kada smo ovakvi, međutim, prošli Park mladeži, vjerujemo da nas ponovno nitko neće moći zaustaviti u novom osvajanju dvostruke krune. Radujem se, zapravo, proljetnom završetku sezone, kada ćemo primati novi pobjednički pokal upravo nakon domaćeg susreta protiv Splita koji na Mačkamami može samo gore proći - zadovoljno je pričala Kristina Nevrkla, koja je opet odlično zapovijedala obranom koja je ostala nepropusna za kompletnu ligašku konkurenciju.

Dražen LEKŠAN

Rezultati 9. kola

Split - Osijek 0:2, Neretva (Metković) - Marjan (Split) 5:1, Katarina Zrinski (Čakovec) - Rijeka 0:3, Trnava (Goričan) - Agram (Zagreb) 2:6 i Pregrada - Viktorija (Slavonski Brod) 11:1.

U 10. kolu, na proljeće sljedeće godine, sastaju se: Pregrada - Osijek, Split - Marjan, Neretva - Agram, Trnava - Rijeka i Katarina Zrinski - Viktorija.

Možda ste propustili...

OSJEČANKE UVJERLJIVO SLAVILE U ZAGREBU

Teže ozljede Tolić i Kunštek

IZMAKAO KONTROLI

Arda Turan pucao u bolnici

OSMINA FINALA ATP TENISKOG TURNIRA U ŠANGAJU

Ćorić prošao, Čilić ozgubio

Najčitanije iz rubrike