Novosti
HDZ POZIVA MOST DA SVOJA SAZNANJA PRIJAVI DORH-U

Petrov proziva vladajuće za “aferu Vupik”
Objavljeno 29. studenog, 2017.

Čelnik Mosta Božo Petrov prozvao je u utorak premijera, predsjednika Hrvatskoga sabora te potpredsjednicu Vlade i ministra financija “zbog umiješanosti u aferu Vupik, koja je proračun oštetila za 300 milijuna kuna”.

Na početku saborskoga zasjedanja Petrov je podsjetio kako je Ivica Todorić kupio Vupik za 30 milijuna kuna. Postavio je i pitanje zastupnicima znaju li da je Todorić od države naplatio 300 milijuna kuna za ratnu štetu za Vupik nakon što je tu tvrtku kupio za 30 milijuna kuna. “Dakle, u Vupiku je u bilancama stajalo da ta tvrtka može naplatiti ratnu štetu od države od 300 milijuna kuna, a ni Gordan Jandroković, kao ministar vanjskih poslova, ni Martina Dalić, kao ministrica financija, nisu se sjetili da se možda u kupoprodajnom ugovoru ukine ratna šteta”, rekao je Petrov. Smatra kako građani trebaju procijeniti da li Jandroković i Dalić “nisu htjeli, nisu smjeli ili su zaboravili”, ali, ustvrdio je, “Todorić je napravio posao stoljeća i u nekoliko mjeseci zaradio 270 milijuna kuna na račun države”.

Uz napomenu da “zakon treba poštovati”, HDZ-ov Josip Borić istaknuo je kako je “HDZ, međutim, uvijek oprezan kad 'CSI Metković' optužuje, jer činjenica je da smo do sada morali demantirati sve s određenim dokumentima, audiosnimkama, sve te silne optužbe jedan dan bi postojale, drugi dan su nestajale i to dovoljno govori o vjerodostojnosti onih koji smatraju da je u biti paraobavještajni teklić nešto što treba biti jedini smisao hrvatske politike”. Borić je pozvao Petrova da dokumentaciju, ako je ima, preda DORH-u, Uskoku, kako bi oni utvrdili istinu.

U vezi s optužbama oporbe na račun HDZ-a zbog Vupika, Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, pozvao je “svakoga tko ima bilo kakav dokument koji tereti nekoga u Vladi u vezi s prodajom Vupika da podnese kaznenu prijavu, kako bi se o tome očitovalo hrvatsko pravosuđe”. D.Pav./H

Možda ste propustili...

ZLOČIN IZ 1992. U KUKUJEVCIMA KOD ŠIDA

Prijava zbog ubojstva Hrvata

BOŽO PETROV U NAŠICAMA:

Sustav štiti pojedine HDZ-ovce

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

APEL OSJEČKIH VATROGASACA

Profesionalni vatrogasac pijan pao u otvor cijevi

2

JOŠ JEDNA OPTUŽNICA PROTIV OSJEČKOG PODUZETNIKA DRAGE TADIĆA

Oštetio Osijek-Koteks za 15,7 milijuna kuna

3

MARKO PAVIĆ, MINISTAR RADA I MIROVINSKOG SUSTAVA

Svim umirovljenicima dajemo pravo izbora koju mirovinu žele primati