Osijek
URUČENE STIPENDIJE ČEPINCIMA

Tonkovac: Od iduće godine bit će više novca za stipendije
Objavljeno 29. studenog, 2017.

Na prigodnoj svečanosti čepinskim stipendistima Dražen Tonkovac, načelnik Općine, uručio je stipendije kako bi im školovanje bilo olakšano uz općinsku potporu.

Tonkovac je potpisao ugovore o stipendiranju učenika, studenata, sportaša i invalida s područja općine Čepin za školsku godinu 2017./2018. nakon javnog natječaja za dodjelu stipendija. Nakon natječaja dodijeljene su stipendije učenicima (5), studentima (3), sportašima (1) i invalidima (2) u pojedinačnim iznosima od 400 kn učenicima, 600 kn studentima, 600 kn učenici sportašici i 600 kn učenicima invalidima.

- Predviđena sredstva u proračunu iznose 68.000 kn i dio su sveobuhvatne aktivnosti općinske uprave u cilju poticanja znanja i obrazovanja, a poglavito mladih. Nakon dugogodišnjeg zauzimanja i dokazivanja Ministarstvu regionalnog razvoja s 1. siječnja 2018. godine će se usvojiti nova indeksacija općina. Usvajanjem novog indeksa razvijenosti općini Čepin bi se trebao povećati iznos proračuna. Samim time najavljujem da će broj stipendija kao i njihovi iznosi biti povećani, a planira se uvesti i stipendiranje učenika i studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja - najavio je načelnik općine Čepin Dražen Tonkovac. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JUTARNJA ŠETNJA OAZOM NA RUBU GRADA

Stanovnici Juga 2: Bajer je izvor pozitivne energije

2

OSJEČKA OBITELJ NA JADRANU

Smještaj, prijevoz i hrana
od 5500 do 13.000 kn

3

DJELATNICI HOTELA OSIJEK PRIREDILI DOČEK KOLEGI - KUHARU REPREZENTACIJE

Chef Tomica Đukić važan je "začin" u uspjehu Vatrenih

oglas