Osijek
VLASNICA OPG-A OGORČENA NA SUSJEDA

Culek: Deseci svinja lutaju bez kontrole i uništavaju mi urod!
Objavljeno 29. studenog, 2017.
Uzalud sam pokušala dogovoriti s vlasnikom da svinje ogradi - kaže Culek

Kad je uzela poljoprivredno zemljište pokraj Termoelektrane - toplane kako bi se bavila uzgojem bijeloga luka sa svojim OPG-om “Dalibor Culek”, Sandra Culek iz Tenje nije niti sanjala da će joj urod uništavati - svinje! Upravo te životinje, kako tvrdi, žive u neograđenom prostoru na parceli pokraj njezine i uništavaju njezin urod.

- Vlasnik drži svinje na otvorenom i trenutačno je tamo smješteno oko 40 velikih svinja, a bude ih čak i do 200 komada. Ne mogu prići svojoj parceli koliko ih ima i koliko su raspuštene, a o šteti koju mi prave bolje da ne pričam. Očekujem prinos od kojih 100 tisuća kuna, no sad kad su mi počeli uništavati bijeli luk sve će mi upropastiti. Uzalud sam pokušala dogovoriti s vlasnikom da svinje ogradi i iako je to obećao učiniti, nije ih ogradio i one slobodno šeću - tvrdi Culek, dodajući da strahuje i da bi svinje mogle izazvati kaos na prometnicama, točnije obližnjoj južnoj obilaznici.

U želji da pokuša nekako riješiti problem obratila se, kaže, na adrese odgovornih, no za sada nije uspjela primorati, prema njezinim riječima neodgovornog vlasnika da svinje ogradi, odnosno da ih uopće ondje ne drži, budući da je riječ, kaže Culek, o gradskoj parceli. Navodi i da ondje drži i pse koji, smatra naša sugovornica, ondje štite domaće životinje. Istovremeno njoj pričinjavaju štetu koju joj, kako kaže, ni jedna osiguravajuća kuća neće platiti, budući da je riječ o domaćim, a ne divljim životinjama.

- To je obično “šipražje” i tu žive prasci i svinje u potpuno nehumanim uvjetima. Ne znam kako se zove vlasnik i očigledno mu ne mogu ništa - kaže Culek.

Naša je ekipa ipak došla do vlasnika, Boška Čovića, koji pak tvrdi da ondje svinje drži već desecima godina i da ih drži na njegovoj vlastitoj površini. Štoviše, odbacuje sve navode i tvrdi da se do sada nitko nije žalio na njegov način uzgoja svinja.

- Ta žena ima tek šestu parcelu do moje, a valjda se boji da će joj svinje nešto napraviti. To su gluposti, jer sam u dobrim odnosima sa svim vlasnicima parcela, a kad je u pitanju uzgoj, ja od toga živim i ne dopuštam da se itko poigrava mojim kapitalom. Uostalom, svinje su ograđene - poručio je Čović.

Marija MIHELIĆ
Šiškić: Držanje domaćih životinja na području grada je zabranjeno

- Na području grada Osijeka zabranjeno je držanje domaćih životinja - poručuje Ivica Šiškić, voditelj Odsjeka komunalnog redarstva Grada Osijeka, dodajući da je zaprimljena žalba Sandre Culek, no komunalne redare u izvidu je spriječilo to što najprije nisu znali tko je vlasnik parcele, odnosno njegovo ime.

- Ako je prijava osnovana, damo rok da se problem riješi. Redar će otići i utvrditi tko je vlasnik i izdati prekršajni nalog, ako su navodi točni. Inače, posao klanja svinja, ako nije prema propisima, u nadležnosti je sanitarne inspekcije koja provjerava sanitarno-higijenske uvjete - poručio je Šiškić.

prijava

SLUČAJ JE PRIJAVLJEN INSPEKCIJI I KOMUNALNOJ SLUŽBI

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJSTARIJA OSJEČKA SLASTIČARNICA, NA ISTOJ DONJOGRADSKOJ LOKACIJI OD 1945.

Obiteljska slastičarnica Orijent
čuvena po talijanskoj krempiti

2

BIVŠI LOGORAŠI SRPSKIH KONCLOGORA OKUPILI SE U OSIJEKU

Rehak: Mi koji smo branili Hrvatsku još se nalazimo na Interpolovim tjeralicama

3

JESENSKE ZARAZNE BOLESTI

Epidemija šarlaha u nekim vrtićima nakon 15 godina

oglas