Osijek
ODLIČAN ODAZIV NA DARIVANJE KRVI U KAMPUSU

Zbog velikog broja studenti upućivani dati krv u KBC
Objavljeno 29. studenog, 2017.

Akciji Gradskog društva Crvenog križa Osijek održanoj u kampusu odazvali su se brojni studenti i u rekordnom roku prikupljeno je 29 doza krvi, što pozdravlja Martina Hećimović, zamjenica ravnatelja GD Crvenoga križa.

- Bilo je više studenata nego što smo očekivali. Kolege s Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu nisu mogli produžiti akciju zbog unaprijed dogovorenih poslova, pa su uputili studente da odu na Zavod i ondje daju krv. Bilo je puno studenata koji su dali krv prvi put, i to nas veseli - ispričala je Hećimović, dodajući da je bilo i onih studenata koji su željeli dati krv, no zbog nekog opravdanog razloga to nisu mogli učiniti. U zimsko vrijeme obično je to korištenje lijekova, no i zbog svakog drugog opravdanog razloga može se odbiti dobrovoljni darivatelj. No, tek na neko vrijeme, jer praksa pokazuje da se, nakon što ispune sve uvjete, darivatelji ponovo vrate i daju krv.

Inače, 2. prosinca, za Dan grada GD Crvenoga križa u svojim prostorijama organizira akciju dobrovoljnog davanja krvi, kao naljepši dar svom gradu za rođendan! Ma.M.

Možda ste propustili...