Mozaik
HRVATSKI KULINARSKI KUP U SLAVONSKOM BRODU

Odlični rezultati troje slavonskih kuhara
Objavljeno 29. studenog, 2017.

U sklopu Katarinskog sajma u Slavonskom Brodu održano je prvo kolo Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom “Kuhajmo slavonski”, a u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza i Udruge kuhara Brodsko-posavske županije. Neodoljivo ukusna jela od mesa crne slavonske svinje, maštovite kreacije hladnih plata s delikatesama od svinjskoga buta, svinjski lungići u kombinaciji sa šljivama, uz deserte od oraha, samo su dio bogatog stola svečane večere u Slavonskom Brodu, kao krune dvodnevnog natjecanja. Natjecanje su upotpunile i razne prezentacije i radionice u kojima su sudjelovali Ante Ojdanić iz Splita, Marija Bošnjak i Ana-Maria Stanković iz Vinkovaca, Anđelko i Lada Ledić iz Požege te Dražen Šafar iz Orahovice. Titulom pobjednika 1. kola kupa u Slavonskom Brodu okitili su se Ivan Tomas i Dinko Tomašić iz varaždinskog restorana Fontana Crnković, drugo mjesto osvojili su mlade kuharske nade iz Splita Tina Đerek i Petar Tadinac, predstavljajući Udrugu kuhara Splitsko-dalmatinske županije, dok su na trećem mjestu završili Antonio Bukvić i Tomislav Sabolić kuhajući za Chef.hr iz Koprivnice. Nagrade im je uručio gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara. U kategoriji Hladna plata prvo mjesto osvojio je Antonio Bukvić (Chef.hr, Koprivnica), drugi je bio Ivan Tomas (Restoran Fontana Crnković, Varaždin), a treći Toni Magdić (Hotel Art, Slavonski Brod), četvrti Dominik Princip (Brodska Piterija d.o.o., Slavonski Brod). U kategoriji Toplo jelo prvo mjesto osvojila je Tina Đerek (Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije), drugi je bio Ivan Tomas (Restoran Fontana Crnković, Varaždin), treći Antonio Bukvić (Chef.hr, Koprivnica), a četvrto mjesto osvojio je Toni Magdić (Hotel Art, Slavonski Brod). U kategoriji Desert prvo mjesto osvojio je Ivan Tomas (Restoran Fontana Crnković, Varaždin), druga je bila Sandra Jadek (Udruga kuhara grada Orahovice), treći Vehid Šaldić (Chef.hr, Koprivnica), a četvrto mjesto osvojio je Toni Magdić (Hotel Art, Slavonski Brod). Svi gosti svečane večere Hrvatskog kuharskog kupa imali su prigodu i kušati pripremljena jela i delicije hrvatskih kuhara. M.Kokaj

ASISTIRAO SUPRUG I OSVOJILA DRUGO MJESTO ZA DESERT

Sjajan rezultat ponovno je ostvarila Slatinčanka, članica Udruge kuhara grada Orahovice Sandra Jadek, osvojivši drugo mjesto u konkurenciji deserta, a pobjeda joj je pobjegla za samo četiri boda.

- Desert se sastojao od tri kolača koji su pripremljeni od oraha i bezglutenskog brašna. Prije svega moram reći da je bilo prelijepo biti na ovom natjecanju, sve je to dio kuharskog odrastanja i iskustva su neprocjenjiva, a kada ostvariš ovakav rezultat, sreći nema kraja – rekla je Sandra kojoj je prvi asistent bio suprug Željko (prvi put na velikom natjecanju).

- Ispalo je odlično, Željko je uvijek moja velika podrška i pomaže mi u svemu, pa tako i onom što najviše volim – dodala je članica Udruge kuhara grada Orahovice. Radionicu “curvinga” odradio je predsjednik Udruge Dražen Šafar.

- Čestitam Sandri na još jednom u nizu sjajnih rezultata, čime je potvrdila da je jedna od najboljih slastičarki u Hrvatskoj. Našu Udrugu u Slavonskom Brodu predstavljao je dopredsjednik Zoran Putniković prezentacijom tradicionalne orahovačke kuhinje, što je pokupilo sjajne dojmove. Naša je Udruga općenito ponovno pokazala da je sjajan promotor svoga grada i županije – kaže Šafar. (V.Grgurić)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DANI MIRKA JIRSAKA U SLATINI

Rem i Trojan o pjesniku s ruba ravnice

2

U DRUGOJ EMISIJI POPULARNE”A-STRANE”

Raspjevane dame priredile vrhunski glazbeni doživljaj

3

TOP-LISTA HRVATSKE DISKOGRAFSKE UDRUGE

Nina Badrić i osmi tjedan drži prvo mjesto