Mozaik
VELIKA PROSLAVA MALOG KOLEKTIVA

Rasplesani 5. rođendan “Vinkovačkih mažoretkinja”
Objavljeno 29. studenog, 2017.

Kišna nedjelja nije omela veliku proslavu pet godina Plesne udruge “Vinkovačke mažoretkinje” u kazalištu “Joza Ivakić” gdje se tražila stolica više. Na početku proslave sve nazočne je pozdravio Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, te Mladen Karlić, bivši gradonačelnik, koji je pratio rad svih ovih pet godina, a danas je ulozi predsjednika Gradskog vijeća grada Vinkovaca.

Mnogo je truda i rada iz ovog malog kolektiva koji svakog dana uveseljava mnogu djecu i sve je veći interes djevojčica za dolazak u Plesnu udrugu Vinkovačke mažoretkinje. Ta plesna udruga osnovana je u studenome 2012. s ciljem širenja i popularizacije mažoret plesa u gradu Vinkovcima te promicanjem kulturne baštine grada. Od osnutka su član Hrvatskog mažoret saveza te sudjeluju u svim aktivnostima i edukacijama koje Savez organizira.

Veliki uspjesi

- Prošle smo dvije generacije trenerske škole i jednu generaciju sudačke škole, pa sada imamo tri trenerice s internacionalnim licencama mažoret trenera i jednu sudačku pripravnicu HMS-a. Trenerice koje rade s našim članicama su Ana Koncul, internacionalna mažoret trenerica i sudačka pripravnica HMS-a, Laura Jokić, internacionalna mažoret trenerica, Željka Strinić, internacionalna mažoret trenerica te Helena Stolar. Od 2014. godine sudjelujemo na svim natjecanjima HMS-a te imamo iza sebe i dva europska prvenstva mažoretkinja. Naše su juniorke aktualne prvakinje istočne Hrvatske, a kadetkinje viceprvakinje. Trenutačno brojimo sedam zlatnih, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju u kategoriji Prvi korak, te državno srebro u kategoriji solojuniorke koje je osvojila naša Tena Čačija. Trenutačno brojimo šezdesetak članica u dobi od 4 do 18 godina. Od samoga početka Vinkovačke mažoretkinje imaju nemjerljivu pomoć Grada te smo na ovoj proslavi dodijelili zahvalnice Gradu Vinkovcima, Upravnom odboru za kulturu i turizam, te predsjedniku Gradskog vijeća grada Vinkovaca dr. Mladenu Karliću, koji je tijekom naših pet godina, kao gradonačelnik bio uz nas. Grad je uvijek podržavao naše projekte i time nas poticao da radimo još više i bolje, rekla je Ana Koncul, predsjednica “Vinkovačkih mažoretkinja”.

Zahvalnice i priznanja

Na ovoj proslavi koja je oduševila mnoge posjetitelje Vinkovačke mažoretkinje predstavile su se članice od najmlađih do najstarijih, a izvele su deset plesnih točaka, od kojih je sve najviše oduševila koreografija koju su juniorke izvele u mraku sa svijetlećim štapovima. Kako je ovo pet godina uspješnog rada te plesne udruge dodijeljene su zahvalnice i tvrtkama koje su im tijekom ovih godina mnogo pomogle. Zahvalnice su dobile i bivše seniorke Tena Vičević i Matea Škrabo. Uz njih dodijeljena su članicama i posebna priznanja: Lucija Orlović, predvodnica kadetskog sastava, dobila je priznanje za izvrsno vođenje kadetskog sastava i pet godina predanosti timu. Za izvrsno vođenje juniorskog sastava i prvu državnu medalju za Vinkovačke mažoretkinje, dobila je predvodnica juniorskog sastava Tena Čačija. Priznanja za izniman napredak u sezoni 2016./2017. dobile su kadetkinje: Anabela Antunović, Iva Barić, Lia Milanović, Lea Radišić, a juniorke Dora Petričević, Mateja Jokić i Sanja Antunović. Zahvalnice za dugogodišnju predanost timu dobile su trenerice Željka Strinić, Laura Jokić i Helena Stola, dok je Ana Koncul dobila posebnu zahvalu i dar od članica juniorskog sastava. Zahvalnice su dobile i obitelji koje prate svaki njihov korak: Lagator, Starinec, Čačija, Juroš, Orlović, Jokić i Mirela Segeš.

- Trenutačno Vinkovačke mažoretkinje pripremaju program za sljedeću natjecateljsku sezonu i uvjerena sam da će već sa sljedećeg Državnog prvenstva donijeti najvažnije medalje - one formacijske. Ovim putem želim zahvaliti svim našim članicama, jer bez njih ne bismo imali ono što imamo danas, iza nas je pet godina lijepog rada, pet godina druženja i pet godina lijepih uspjeha i idemo dalje s mnogo optimizma u nove pobjede - rekla je Ana Koncul. Na kraju recimo da su “Vinkovačke mažoretkinje” bile organizator Državnog prvenstva, kao i Europskog prvenstva za čiju su organizaciju dobili samo pohvale.

Mario KOKAJ

Naše su juniorke aktualne prvakinje istočne Hrvatske, a kadetkinje viceprvakinje

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana