Kultura
NAGRAĐIVANA PREDSTAVA HNK ZAGREB

“Tri zime” u poznatom bečkom Volkstheateru
Objavljeno 28. studenog, 2017.

BEČ - Kultna predstava “Tri zime” Tene Štivičić, u režiji Ivice Buljana i izvedbi Drame zagrebačkog HNK, gostovala je u oviru Kulturne godine Austrija – Hrvatska, te u sklopu Kroatische November, a uz podršku Federalnoga ministarstva za Europu, integracije i vanjske poslove, te Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču, u čuvenom bečkom Volkstheateru.

Predstava je dosad izvedena 50 puta, a gostovala je u Mariboru, Ljubljani, Puli, Slavonskom Brodu, Brijunima, Rijeci, Beogradu i Podgorici. U Tel Avivu je prikazana na 9. međunarodnom kazališnom festivalu Hanoch Levin. U Sarajevu na Internacionalnom teatarskom festivalu MES je osvojila nagradu žirija za najbolju predstavu, a na 27. Marulićevim danima u Splitu Nagradu za suvremeni dramski tekst i Nagradu publike za najbolju predstavu festivala. Prikazana je i na 62. Sterijinom pozorju u Novom Sadu gdje je ispraćena dugotrajnim ovacijama. Izvedene su i na Dubrovačkim ljetnim igrama. Za glumačke kreacije nagrađeni su Nina Violić (nagrada Tito Strozzi), Dragan Despot (nagrada Mila Dimitrijević), Jadranka Đokić (Marulićevi dani), Luca Anić (Nagrada hrvatskoga glumišta i Marulićevi dani).

U drami koja prati sudbine četiri naraštaja žena povezanih jednom kućom, autorica kao ishodište uzima priču iz vlastite obitelji, prateći životne etape svojih junaka u različitim društvenim i političkim promjenama, kroz ratove i nepostojani mir. Ono što preživi je vjera u život i neiscrpna snaga za nove početke.

Glumački ansambl predstave čine Alma Prica, Ksenija Marinković, Dragan Despot, Jadranka Đokić, Luca Anić, Barbara Vicković, Mislav Čavajda, Bojan Navojec, Nina Violić, Franjo Kuhar, Siniša Popović, Mada Peršić, Silvio Vovk i Slavko Juraga. N.Vek.

Možda ste propustili...

HRVATSKI BAROKNI ANSAMBL IZVEST ĆE VELEBNU BACHOVU MISU U H-MOLU

In memoriam Saša Britvić

U SURADNJI S DOKTORSKOM ŠKOLOM U OSIJEKU

20-ak mladih istraživača glazbe iz osam zemalja

KNJIŽEVNA REZIDENCIJA U POMENI

Armandos Gkezos prvi gost na Mljetu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SREDIŠNJICA MATICE HRVATSKE DONIRALA 175 NASLOVA

Osječkom Ogranku 350 knjiga na dar

2

21. VUKOVARSKE ADVENTSKE SVEČANOSTI

Umjetnost kao uvod u duh božićnih blagdana

3

POKRENUT SMJER TAMBURE U SREDNJOJ ŠKOLI

Od osnovne do akademije