Crna kronika
NIT' VOZAČKE NIT' PAMETI

Maloljetnik mopedom ozlijedio 7-godišnjaka
Objavljeno 28. studenog, 2017.

Dva maloljetnika kriva su za teške ozljede dvoje djece nakon što su izazvali dvije prometne nesreće tijekom subote u Orahovici i kod Drenovaca. Šesnaestogodišnji vozač mopeda naletio je na 7-godišnje dijete u Orahovici u subotu oko 15 sati. Kako doznajemo iz policije, nesreća se dogodila kada se maloljetnik neregistriranim i neosiguranim mopedom svog oca, kretao kolnikom Ulice Matije Gupca od sjevera prema zapadu neprilagođenom brzinom tako da može vozilo zaustaviti pred svakom preprekom. Pri tome je mopedom na istočnoj strani kolnika, udario u dijete, koje je pretrčavalo cestu. U Općoj bolnici Našice, djetetu su konstatirane teške ozljede. Protiv maloljetnog vozača, koji nije imao alkohola u krvi, policija podnosi obvezni prekršajni nalog. Uz to slijedi i podnošenje posebnog izvješća za mladež kao i obvezni prekršajni nalog ocu maloljetnika.

Istoga dana u rano jutro, oko 7 sati, 17-godišnjak iz Đurića je upravljao BMW-om županjskih registarskih oznaka, krećući se cestom Đurići–Drenovci. Prije ulaska u Drenovce, 17-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilom te je sletio u odvodi kanal. U prometnoj nesreći 17-godišnjak je lakše ozlijeđen, dok je putnik u vozilu, 12-godišnji dječak, teže ozlijeđen. I u ovom slučaju utvrđeno je da maloljetnik nije imao alkohola u krvi.

Ovo nisu rijetki slučajevi kada maloljetne osobe upravljaju vozilima, iako nisu polagale vozački ispit. Početkom travnja, 16-godišnji mladić izazvao je prometnu nesreću u Gornjim Bogićevcima i automobil “parkirao” na ogradi. Kretao se Opel Corsom od Okučana prema Novoj Gradiški i u jednom trenutku, zbog neprilagođene brzine u zavoju, izgubio nadzor nad upravljačem vozila. Automobil je udario u dva kolna ulaza, stablo, u treći kolni ulaz, potom kapiju, pa u zid kuće, da bi se na kraju stražnjim krajem popeo na kapiju. Vozaču je pružena liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. U krvi je imao 1,16 promila alkohola.S.Lacić

UDARIO PJEŠAKINJU I PAO S BICIKLA

U Pitomači je u nedjelju oko 20 sati 40-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,98 promila vozio bicikl bez svjetala nogostupom Ulice Ljudevita Gaja. U jednom trenutku je lijevom ručkom upravljača udario u lijevu ruku 19-godišnje pješakinje, nakon čega je pao na nogostup i ozlijedio se. Policija ga je prijavila.

Možda ste propustili...

ČETVERO LOPOVA ULAZILI U OTKLJUČANE KUĆE U MJESTU KOZARAC

Dijete, maloljetnik i par krali iz kuća u Baranji

NESREĆA NA RADU U TVRTKI U DARDI

Djelatnici stroj za proizvodnju soka ozlijedio ruku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TREGEDIJA IZMEĐU BATINE I ZMAJEVCA

U izravnom sudaru kamiona i kombija poginuo policajac

2

RASKRIŽJE GUNDULIĆEVE I ŽUPANIJSKE ULICE U OSIJEKU

Taksi uništen u sudaru sa Seatom, ozlijeđenih nema

3

U POGONU FENIKS DRVA U BELJEVINI

Brusilica teško ozlijedila radnicu na obradi drva