Novosti
PREDSJEDNIK HSS-A U OSIJEKU

Beljak: Zbog vladajućih elita postali smo manje od kolonije
Objavljeno 28. studenog, 2017.

Vezani članci

KREŠO BELJAK NAJAVLJUJE:

Moguća suradnja HSS-a, Mosta i SDP-a

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak izjavio je na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Osijeku kako u HSS-u nemaju dvojbi da politička ideja koju zastupaju podrazumijeva totalni “reset” postojećeg političkog sustava, koji traje 27 godina i potrošio se. Rezultati se, kaže, vide na dramatičan način, ne samo na primjeru Agrokora i izlaska na površinu prljavih stvari nego i u smislu dramatičnog iseljavanja stanovništva.

- Cijelo to razdoblje ide model visokocentralizirane države, gdje 90 posto prihoda od svih poreza koji se uberu ide u Zagreb i središnju državu. Politika HSS-a ići će u smjeru da veći dio toga novca ostane na lokalnim razinama koje trebaju upravljati svojim novcem i razvojem kako to najbolje znaju. U posljednjih 27 godina Hrvatskom vladaju uglavnom trgovački, bankarski i drugi lobiji, gdje smo uvozili prehrambene proizvode lošije kvalitete i niske cijene, kojima domaći proizvod uz sve poticaje nije mogao konkurirati. HSS će biti stranka iza koje ne stoje nikakve velike uvozničke sile i lobiji, koja nije nikome ništa dužna i ima predispozicije boriti se za hrvatske interese - istaknuo je Beljak. Dodaje kako smo zaslugom vladajućih elita postali “manje od kolonije”, poslušnička ekipa koja drži ruku na srcu i predstavlja se kao hrvatska vlast, a radi u interesu onih koji će ih za godinu ili dvije pogurati na dobro plaćena mjesta u međunarodnim institucijama. Ocjenjuje kako mladi ne odlaze samo zato jer nema posla, već i jer ne žele gledati u što se hrvatsko društvo pretvorilo.

Opisujući stanje u Slavoniji, Zvonko Pongrac, predsjednik Županijskog odbora HSS-a, rekao je kako je sramotno što su u Osječko-baranjskoj županiji i kontejneri za smeće prazni, a valuta je - plastična boca. Jedino rješenje vidi u vraćanju industrije. Mario Marolin, predsjednik Stručnog vijeća osječko-baranjskog HSS-a, koje, kaže, želi dati konkretne prijedloga za revitalizaciju Slavonije i Baranje, govorio je o aktivnostima iz njihova projekta “Zajedno za zajednicu”. “Ciljevi su nam da poljoprivreda doživi katarzu”, kaže Marolin. I.Bošnjak