Regija
ZAVRŠEN PROJEKT

Postavljene QR ploče za turiste
Objavljeno 27. studenog, 2017.

ĐAKOVO - Završena je druga faza projekta postavljanja turističkih informativnih ploča s QR kodovima – projekt označavanja kulturno-povijesnih znamenitosti na području Đakova, doznajemo od direktorice Turističke zajednice Marije Burek.

Turistička zajednica, sukladno Planu rada i financijskom planu za 2017. godinu, u studenome je provela projekt postavljanja ploča, druga faza. Proteklog tjedna postavljeno je pet ploča, od ukupno 11, podsjetimo, šest ploča postavljeno je u 2016. godini, s QR kodovima kod svake kulturno-povijesne znamenitosti na kojima se nalaze podaci o znamenitostima na hrvatskom, engleskom i njemačkom. Aktivacijom QR (quick response) koda na ploči pomoću smart mobilnog telefona turisti će se moći informirati o kulturno-povijesnim znamenitostima Đakova.

Lokacija postavljanja ploča u 2017. godini, druga faza obuhvatila je Strossmayerov trg, a informativne ploče odnose se na sljedeće kulturno-povijesne znamenitosti: Katedrala sv. Petra, Nadbiskupski dom/Biskupski dvor, Kaptolske kurije, Bogoslovno sjemenište i Strossmayerov perivoj. Ukupna vrijednost druge faze navedenog projekta je 16.762,50 kuna. Navedeni projekt prijavljen je na natječaj Hrvatske turističke zajednice za Turističke zajednice na nerazvijenim područjima. Iznos odobrenog sufinanciranja je u visini 10.000 kuna. U ostalom financiranju druge faze projekta sudjeluje Grad Đakovo, u većoj mjeri, i Turistička zajednica grada Đakova. Cilj ovoga projekta je kvalitetnije pružanje informacija posjetiteljima o kulturno-povijesnim znamenitostima grada Đakova označavanjem navedenih, turističkim informativnim pločama s QR kodovima. Ostvarenjem ovoga cilja ostvaruje se svrha projekta, a to je razvoj i unaprjeđenje uvjeta boravka turista te razvoj i unaprjeđenje turističke ponude. Postavljanjem ovih pet informativnih ploča u 2017. godini, projekt označavanja kulturno-povijesnih znamenitosti na području Đakova je završen. M.Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike