Kultura
34. SUSRETI KAZALIŠTA/POZORIŠTA BIH

Borku Periću nagrada za najbolju mušku ulogu
Objavljeno 27. studenog, 2017.

BRČKO - Na ovogodišnjim, 34. susretima kazališta/pozorišta BiH u Brčkom, među konkurencijom od osam predstava iz regije, Grand prix za najbolju mušku ulogu jednoglasno je dodijeljen Borku Periću, dugogodišnjem članu ansambla Satiričkog kazališta Kerempuh, za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi “Ustav Republike Hrvatske”, autora Ante Tomića i Rajka Grlića, u režiji Vinka Brešana i produkciji Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Uloga Borka Perića u ovoj predstavi zahtijeva portretiranje suptilnih nijansi kompleksnog karaktera, uz trajni balans između humornog i dramskog registra te nastojanje da se izbjegne bilo kakva karikaturalnost i omogući prikaz ovog živopisnog neodoljivog lika.

Nagradu je dodijelio stručni žiri u sastavu: Almir Imširević, dramski pisac iz Sarajeva, Ljiljana Blagojević, glumica iz Beograda i Anja Šovagović, glumica, iz Zagreba.

Ova hrabra, suvremena satira kroz nacionalne odnose (Hrvata i Srba) te kroz homofobne relacije (pitanje pozicije homoseksualaca u društvu) progovara o aktualnim temama unutar postojeće svakodnevice kojoj svjedočimo. Radi se o predstavi koja se bavi ljubavlju i mržnjom, hrabrošću i kukavičlukom, erotikom i nesnošljivošću prema drugima i različitima. N.Vek.

Možda ste propustili...

CIKLUS AUTORA, KOREOGRAFA I PLESAČA

Ferlin i kanoni dramske umjetnosti

TEATAR NA TREŠNJEVCI U KOPRODUKCIJI S GRADSKIM KAZALIŠTEM POŽEGA

Hajdemo skakati po tim oblacima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BOŽIĆNI KONCERT ZBORA HNK U OSIJEKU

Sladoljev: Spremili smo iznenađenje za bis

2

BOŽIĆ ISPRIČAN GLAZBOM, RIJEČJU I SLIKOM

Na CD-u i kratka priča Ivane Šojat

3

DUBROVAČKI UMJETNICI U KAZAMATU

Umjetnici zagađeni i iziritirani vrevom, bježe iz Dubrovnika