Crna kronika
AKCIJA MUP-A

U četiri slavonske županije prometni policajci zaustavili 412 prebrzih vozača
Objavljeno 25. studenog, 2017.

Čak 412 prebrzih vozača uhvaćeno je u 24 sata u Osječko-baranjskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. U cijeloj Hrvatskoj policija je zabilježila 2909 prekršaja prekoračenja brzine, što je 1,4 posto više nego u posljednjem takvom nadzoru, u listopadu. Svi su zaustavljeni u MUP-ovoj akciji provedenoj po uzoru na TISPOL-ovu (European Traffic Police Network), s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti cestovnog prometa, u vremenu od 6 sati u četvrtak do 6 sati u petak.

U Osječko-baranjskoj županiji akcija je provedena na 80 lokacija. Evidentirano je 137 prekršaja brzine, 115 “laserima” su zabilježili policajci, a 22 prekršaja zabilježile su automatske kamere za brzinu postavljene uz prometnice. U Vukovarsko-srijemskoj i Požeško-slavonskoj županiji u prebrzoj vožnji zatečena su 72 vozača, a neslavno se istaknuo jedan mladi vozač.

- Izdvajamo slučaj 18-godišnjaka koji je u Ulici Matije Gupca u Posavskim Podgajcima upravljao vozilom brzinom od 151 kilometar na sat na dijelu ceste gdje je najveća dopuštena brzina 50 km/h - doznajemo iz PU vukovarsko-srijemske.

Na području Policijske uprave brodsko-posavske akcija je provedena na 48 lokacija koje su građani istaknuli kao lokacije koje su, prema njihovu mišljenju, mjesta gdje dolazi do prekoračenja dopuštenih brzina. U akciji je utvrđen 131 prekršaj prekoračenja brzine te 19 ostalih prekršaja. Na tom području “istaknuo” se vozač koji je u noći Novom Gradiškom vozio pod utjecajem 1,16 promila alkohola u krvi.S.Lacić

NIJE SAMO PUNJENJE PRORAČUNA

Ističući primjer mladića koji je vozio 100 km brže od dopuštenog iz PU brodsko-posavske opravdavaju provođenje ove i sličnih akcija. “Ovom prilikom pozivamo vozače da poštuju ograničenja brzine, prije svega zbog svoje sigurnosti i sigurnosti ostalih sudionika u prometu te kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i ozlijeđenih osoba, a ne zbog, kako često građani znaju komentirati – punjenja proračuna”, kažu iz policije.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TREGEDIJA IZMEĐU BATINE I ZMAJEVCA

U izravnom sudaru kamiona i kombija poginuo policajac

2

RASKRIŽJE GUNDULIĆEVE I ŽUPANIJSKE ULICE U OSIJEKU

Taksi uništen u sudaru sa Seatom, ozlijeđenih nema

3

U POGONU FENIKS DRVA U BELJEVINI

Brusilica teško ozlijedila radnicu na obradi drva