Kultura
NA VOLX/MARGARETEN SCENI POZNATOG KAZALIŠTA VOLKSTHEATER

“Bijeli bubrezi” Vedrane Klepice u Beču
Objavljeno 24. studenog, 2017.

BEČ - Predstava Teatra &TD “Bijeli bubrezi” autorice i redateljice Vedrane Klepice gostuje (25. studenoga) u Beču na Volx/Margareten sceni poznatog kazališta Volkstheater, novijem prostoru čija prvenstvena namjena je prezentacija novih dramskih tekstova i mlađe generacije kazališnih redatelja. Gostovanje je u sklopu festivala Kroatischer November koji će predstaviti dvije kazališne produkcije, projekcije filmova, panele i diskusije. Festival je organiziran u povodu projekta Godina kulture Hrvatska – Austrija 2017. Nakon izvedbe, uslijedit će Q&A salon s autoricom i glumcima predstave.

“Bijeli bubrezi” kroz kolaž vremenom i mjestom na prvi pogled neodređenih dramskih skica pokušavaju crnohumorno prikazati autoritarnost i okrutnost prirode, obitelji te društveno–ekonomskih uvjeta kojima su žene u domaćim geografskim i političkim područjima podvrgnute. Četiri glavna lika - Hana, Maša, Daša i Anđa - ponekad se bore za svoj prostor slobode i preživljavanja, ponekad ne, ali u oba slučaja završavaju isto – svojim intimnim porazom. Iz njihove perspektive, jedini način konkretnog napretka i emancipacije dolazi transgeneracijski...

Tekst, koncept i režiju potpisuje Vedrana Klepica, a izvode Hrvojka Begović, Dado Ćosić, Milica Manojlović i Anđela Ramljak. Scenografkinja i kostimografkinja je Zdravka Ivandija Kirgin, video potpisuje Miro Manojlović, zvuk Bojan Gagić, a suradnica za pokret je Eni Vesović. N.Vek.

Možda ste propustili...

U SPOMEN-MUZEJU BISKUPA STROSSMAYERA U ĐAKOVU 17. OŽUJKA

Motiv križa i Kristove muke

“BIJELOM KUGOM” ZATVORENI VIROVITIČKI KAZALIŠNI SUSRETI

Više od 7000 gledatelja na 14. VIRKAS-u

U SPOMEN SVJETSKOM PUTNIKU I ISTRAŽIVAČU - MILKO KELEMEN (1924. - 2018.)

Maestro je do kraja isijavao neumornu stvaralačku energiju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JASMINKA MESARIĆ, DOBITNICA POVELJE ZA DOPRINOS LUTKARSTVU

Svijet danas s poštovanjem gleda na ono što se događa u hrvatskom lutkarstvu

2

VALPOVAČKI VLASTELINI - VELIKI PROJEKT ČETIRIJU INSTITUCIJA

Četiri portreta prvi put u 250 godina napuštaju dvorac Authal

3

OSJEČKA GLAZBENA SRIJEDA: MARIJA BAŠIĆ I PETRA GILMING

Nakon svake skladbe gromoglasan pljesak popraćen je i usklicima