Kultura
NA VOLX/MARGARETEN SCENI POZNATOG KAZALIŠTA VOLKSTHEATER

“Bijeli bubrezi” Vedrane Klepice u Beču
Objavljeno 24. studenog, 2017.

BEČ - Predstava Teatra &TD “Bijeli bubrezi” autorice i redateljice Vedrane Klepice gostuje (25. studenoga) u Beču na Volx/Margareten sceni poznatog kazališta Volkstheater, novijem prostoru čija prvenstvena namjena je prezentacija novih dramskih tekstova i mlađe generacije kazališnih redatelja. Gostovanje je u sklopu festivala Kroatischer November koji će predstaviti dvije kazališne produkcije, projekcije filmova, panele i diskusije. Festival je organiziran u povodu projekta Godina kulture Hrvatska – Austrija 2017. Nakon izvedbe, uslijedit će Q&A salon s autoricom i glumcima predstave.

“Bijeli bubrezi” kroz kolaž vremenom i mjestom na prvi pogled neodređenih dramskih skica pokušavaju crnohumorno prikazati autoritarnost i okrutnost prirode, obitelji te društveno–ekonomskih uvjeta kojima su žene u domaćim geografskim i političkim područjima podvrgnute. Četiri glavna lika - Hana, Maša, Daša i Anđa - ponekad se bore za svoj prostor slobode i preživljavanja, ponekad ne, ali u oba slučaja završavaju isto – svojim intimnim porazom. Iz njihove perspektive, jedini način konkretnog napretka i emancipacije dolazi transgeneracijski...

Tekst, koncept i režiju potpisuje Vedrana Klepica, a izvode Hrvojka Begović, Dado Ćosić, Milica Manojlović i Anđela Ramljak. Scenografkinja i kostimografkinja je Zdravka Ivandija Kirgin, video potpisuje Miro Manojlović, zvuk Bojan Gagić, a suradnica za pokret je Eni Vesović. N.Vek.

Možda ste propustili...

NASTAVAK JUBILARNE 10. LIKOVNE KOLONIJE "TVRĐA" U OSIJEKU

Ove godine bit će završen dalmatinski, a iduće će početi slavonski mural

14. DANI MATICE HRVATSKE U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Otvorenje posvećeno životu i djelu Josipa Kozarca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POČEO FESTIVAL KLASIČNE I SAKRALNE GLAZBE

‘‘Dani Kamila Kolba‘‘ prikaz lika i djela svestranog umjetnika

2

PREMIJEROM GAVRANOVA "TAJKUNA" U ZAGREBU OTVORENI VII. BOBIJEVI DANI SMIJEHA

Osječki HNK u Histrionima u utorak

3

KEREMPUHOV “USTAV RH”

Četiri nagrade u tri dana