Sport
BSK (BIJELO BRDO)

Rupnik: Čepin je ugodno iznenađenje i spreman na sve
Objavljeno 24. studenog, 2017.

Vezani članci

SUSJEDSKI DERBI U TREĆOJ HNL “ISTOK”: ČEPIN

Toth: Rupnik je ponajbolji trener u Slavoniji i Baranji

Dobili derbi i izgubili čelnu poziciju! Epilog je to 14. kola, u kojem je druga momčad Osijeka ostavila bodove u Bijelom Brdu (1:0) zahvaljujući pogotku Luke Pačara neposredno uoči odlaska na odmor. Taj pogodak perspektivnog veznjaka iz Čepina ostavio je BSK u utrci za jesenskom titulom, od koje su štićenici trenera Davora Rupnika korak udaljeniji zbog slabije gol-razlike od sada vodećeg Bedema.

- Mojii igrači su zaslužili čestitke za borbenost u utakmici, u kojoj su zasluženo pobijedili. Igrom i trkom bili su kao profesionalci. Osijek nas je na početku utakmice iznenadio jer je igrao bez napadača, ali smo se promjenom formacije brzo priviknuli na takvu igru. Teško je bilo nositi se s njihovim načinom igre, koji podsjeća na engleski Stoke. Osječani imaju pet izrazito visokih i odličnih skok-igrača, koji su na svaki prekid dolazili u naših 16 metara i pokušavali u gužvi ugroziti vrata. Mi smo htjeli suprotno, spustiti loptu na zemlju. Cijela je naša momčad odigrala odličnu obranu i nije dopustila prigode Osijeku iz igre, osim nekoliko udaraca nakon glavometa u naših 16 metara. Ostaje žal što našu dobru igru nismo okrunili još nekim pogotkom iz tri stopostotne šanse koje je Šimičić imao u situacijama “jedan na jedan” s vratarom. Na kraju je ipak nagrada u bodovima zasluženo pripala nama - rezimirao je višegodišnji bjelobrdski strateg to lokalno sučeljavanje.

Čeka ih još jedno. Uoči zimske stanke očekuje ga gotovo slično u obližnjem Čepinu:

- Čepinčani su ugodno iznenađenje, ali ne slučajno, jer ih vodi radišni trener Igor Toth, koji se pripremi za sve moguće situacije. Nas je, nedvojbeno, podignula pobjeda nad Osijekom i s tom željom odlazimo u Čepin, svjesni da nas čeka iznimno teška utakmica protiv motiviranog domaćina, koji teško prepušta bodove. Budemo li, međutim, na razini posljednjih igara, vjerujem u uspjeh svoje momčadi, kojoj je jedini imperativ ispuniti dogovoreno i pripremljeno na treningu - umjerenim je optimizmom Rupnik najavio taj treći u nizu lokalni derbi. Belišće i Osijek II uspješno su apsolvirali... D.Lekšan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike