Osijek
TUŽNA OBLJETNICA U LASLOVU

Prisjetili se poginulih laslovačkih branitelja
Objavljeno 23. studenog, 2017.

U spomen na 48 laslovačkih branitelja jučer su u Parku hrvatskih branitelja – mjestu posebnog pijeteta upaljeni lampioni na prilazu spomen-obilježju.

Počast su sa sumještanima, na 26. obljetnicu, odali Ladislav Kočiš Koco, zapovjednik obrane Laslova, Ladislav Ferenc, tajnik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Klub Laslovo (udruge koja je organizirala spomendan), Stjepan Deže Riki, predsjednik UDVDR-a Klub Laslovo, Ivica Deže, Ivan Tkalec i ostali suborci, prijatelji i rodbina poginulih, članovi udruga i laslovačkih ustanova, OŠ Laslovo te predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin.

Kako se moglo čuti, još danas branitelji i Laslovčani traže 15 tijela iz vremena kada su hrabro branili svoje Laslovo koje je bilo u okruženju.

Ratni zapovjednik obrane Ladislav Kočiš Koco podsjetio je na događaje i tragediju koja je zadesila to slavonsko selo 1991. godine.

- Svijeće smo upalili upravo u 16.30 sati kada je na današnji dan 1991. godine nakon što smo bili četiri dana potpuno okruženi neprijateljima i borbi nakon čega više nismo mogli držati Laslovo slobodnim. Nakon velikih borbi kojima smo odolijevali potpunom opkoljeni 20., 21., 22. i 23. studenoga odlučili smo u dvije kolone krenuti u proboj iz sela. Bio sam u koloni koja je bila sporija od druge, sporije smo se kretali jer smo imali sa sobom ranjenike kojima smo pomagali i nosili ih preko kanala, vode, oranica..., da bismo na kraju stigli na tada slobodni hrvatski teritorij kod Ivanovca – prisjetio se Koco dodajući kako su se poslije laslovački branitelji priključili ostalim borcima za slobodnu Hrvatsku na drugim ratištima. D. Pejić

Još i danas Laslovčani traže 15 tijela iz vremena kada su branili Laslovo koje je bilo u okruženju

Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike