Novosti
GRADONAČELNIK SLAVONSKOG BRODA

Zabrinjava što “Đuro” nema ni jedan ugovor s MORH-om
Objavljeno 24. studenog, 2017.

Gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Dusparu novinari su u četvrtak, na otvaranju 22. Katarinskog sajma u tom gradu, pitali što je konkretno rekao premijeru Andreju Plenkoviću i ministrici Martini Dalić 3. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, o problemima koji tište kompaniju Đuro Đaković i kakav je odgovor dobio.

- Svi dobro znate da je Đuro Đaković žila kucavica gospodarstva Brodsko-posavske županije, nekad je bio i šire, i da se nalazi u teškoj situaciji. S obzirom na to da nije pronađen strateški partner gdje se očekivalo da će riješiti problemi koje tvrtka ima, tražili smo od premijera i ministrice Dalić da se malo više uključe u to. Na kraju krajeva, država je vlasnik 40 posto Đure Đakovića. Trenutačno jedan dio njihovih radnika nije dobio plaću, tražili smo da se i to malo ubrza. Rekli su da se pregovara s HBOR-om i da bi plaća trebala biti isplaćena. Isto tako, tražili smo i da pomognu kod traženja strateških partnera - rekao je Mirko Duspara, te naglasio da ga zabrinjava što trenutačno Đuro Đaković nema ni jedan ugovor s Ministarstvom obrane.

- Znamo da je “Đuro” bio jedna od glavnih tvornica u Domovinskom ratu i da je dosta toga iznio na svojim leđima. Mislim da je red da se jedan dio toga i vrati Đuri Đakoviću - rekao je Duspara. M.Muškić