Novosti
MINISTRICA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA BLAŽENKA DIVJAK:

Reforma ide brže nego što bi mnogi željeli
Objavljeno 23. studenog, 2017.

Kurikularna reforma ide brže nego što bi mnogi željeli, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak novinarima ispred Banskih dvora, pozvavši sve da se pridruže obrazovnoj reformi za koju je potrebno suglasje, jer ideološke podjele učenike i budućnost Hrvatske dovode u poziciju talaca partikularnih interesa.

Reforma ide brzo, pripremljeni su materijali za kurikularnu reformu, koji su prije bili dokumenti, sada idu na recenzije, a odgovoreno je i na javnu raspravu te se ti dokumenti unaprjeđuju, rekla je Divjak. "Međutim, dokumenti su samo prvi korak. Tek nakon toga dolazi ono što je važno: edukacija za nastavnike, priprema materijala, poziv za škole. Vjerujem da će 60-70 škola iduće godine, odnosno za manje od deset mjeseci, krenuti u eksperimentalnu provedbu", rekla je ministrica novinarima, odgovarajući na pitanje novinara ne ide li reforma presporo. Na pitanje koliko će ona trajati, odgovorila je kako je ona kontinuirani proces. "Ići ćemo s eksperimentalnim dijelom, a sve što prođe eksperimentalni dio ide u punu provedbu, nakon toga nešto drugo ide u eksperiment", objasnila je.

Kurikularna reforma, smatra, ide brže nego što bi mnogi željeli, jer kako je rekla "uvijek ima onih kojima je zbog različitih ili interesnih poslovnih razloga važno da se ništa ne mijenja, i onih kojima je zbog političkih razloga važno da se ništa ne mijenja".H

Možda ste propustili...

GEOPOLITIČKE OKOLNOSTI I EUROPLJANI

Više od 80 posto hrvatskih građana naklonjeno EU-u

GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

Višnjevački osmaši promatrali izbore