Regija
ŽUPAN U OPĆINI ĐURĐENOVAC

Najavljena skora energetska obnova osnovne škole
Objavljeno 23. studenog, 2017.

ĐURĐENOVAC - Osječko-baranjski župan Ivan Anušić sa suradnicima jučer je održao sastanak s načelnikom Općine Đurđenovac Hrvojem Topalovićem, kojem su nazočili zamjenica načelnika Dragica Pavlić, općinski vijećnik Ivan Cinkuš te direktor komunalne tvrtke Vodorad Oliver Abičić.

Razgovaralo se o zajedničkim projektima Županije i Općine, budućoj suradnji te konkretnim aktivnostima koje bi trebalo realizirati. Istaknuto je kako je riješena vodoopskrba u svih 14 naselja te da je uspješno realiziran projekt rekonstrukcije vodocrpilišta u vrijednosti 20 milijuna kuna, financiran iz fondova EU-a. Za zaokruživanje priče o vodoopskrbi potrebno je sagraditi upravnu zgradu, i taj projekt u vrijednosti 1,2 milijuna kuna trebao bi biti financiran iz sredstava Hrvatskih voda.

Kao projekt od velikog značaja istaknut je sustav odvodnje otpadnih voda koji je u fazi projektiranja te bi trebao biti gotov sljedeće godine. Projektiranje kanalizacijskog sustava čija se gradnja procjenjuje na 100 milijuna kuna, sufinancira se EU sredstvima. No i Općina ima obvezu te je zatražena potpora Županije. Župan se složio da je to ozbiljan projekt te je poručio načelniku da lobira na nacionalnoj, ali i županijskoj razini kako bi što prije počela realizacija.

Jedna od tema sastanka bila je i problematika vatrogasna oprema, a odnosi se na zastarjelost i neopremljenost vatrogasnim vozilom s kojim se susreće DVD Šaptinovci te neriješen prostor za DVD Đurđenovac 1922. koji bi mogao djelovati u staroj zgradi Šumarije. Dogovoreno je da se Hrvatskim šumama uputi dopis za ustupanjem objekta na korištenje, a vatrogasno vozilo moglo bi se riješiti donacijom iz Njemačke.

Načelnik Topalović predstavio je županu i potrebu za ulaganjem u cestovnu infrastrukturu u Šaptinovcima i Krčevinu, sanaciju mrtvačnica u Beljevini i Pribiševcima, dovršetak gradnje društveno-vatrogasnog doma u Našičkom Novom Selu, planiranu gradnju Centra za mladež, nastavak gradnje pješačkih staza, obnovu kuglane te opremanje dječjih igrališta, pri čemu je župan Anušić rekao da će Županija dati podršku tim projektima u 2018., sukladno proračunskim mogućnostima.

Od velikih projekata župan je najavio energetsku obnovu osnovne škole, projekt vrijedan više od sedam milijuna kuna, od čega će Županija izdvojiti 3,5 milijuna kuna.S.Fridl

Kao projekt od velikog značaja istaknut je sustav odvodnje otpadnih voda koji je u fazi projektiranja

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike