Crna kronika
ZAPLJENA U SL. BRODU

Za droge Blow i Scene uplaćivao novac na pošti
Objavljeno 24. studenog, 2017.
Kod 46-godišnjaka pretragom u kući pronađeni kubura, streljivom te marihuana

SLAVONSKI BROD - U kući 46-godišnjaka u Slavonskom Brodu policajci su u srijedu pronašli oružje, marihuanu i opasne nove droge za koje je novac uplaćivao u pošti. Kako neslužbeno doznajemo, kod njega su pronađeni paketići sa novom drogom zvanom Blow te Scene.

Policajci iz Slavonskog Broda prvo su dobili nalog nadležnog Županijskog suda, te su zajedno sa carinicima pretražili dom i druge prostorije koje koristi 46-godišnjak iz Slavonskog Broda, jer su sumnjali da ima ilegalno oružje i drogu, što se kasnije pokazalo istinitim.

- Izvršenom pretragom kod 46-godišnjaka je pronađeno jedno ručno napravljeno oružje (kubura), više komada streljiva kalibra 7,62 i 7,9 milimetara, papirnati paketić marihuane težine 1,5 grama, te automobilska registarska pločica za kojom je raspisana objava. Uz navedeno, pronađeno je 14 plastičnih paketića u original pakovanju i 22 komada ručno pravljenih paketića sa sadržajem praškaste tvari, te četiri potvrde o uplati na pošti na njegovo ime, kojima su naručivani gore navedeni paketići - doznajemo iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Kako smo nedavno pisali, iz Ureda za suzbijanje zloporabe droga Vlade RH, potvrđeno je da je nova smrtonosna droga Blow prvi put u Hrvatskoj pronađena ovo ljeto u Belišću. Smatra se kako je ta tvar izuzetno toksična i štetna za ljudsku konzumaciju. U Europi je već zabilježeno više trovanja tom supstancom, a neka su završila i smrću konzumenta. Blow je nova psihoaktivna tvari iz skupine sintetskih kanabinoida koji su dizajnirani radi oponašanja učinaka kanabisa.

Iako je u posljednje tri godine u Hrvatskoj zatvoreno više smart shopova u kojima su se prodavali “osvježivači prostora”, problem je u tome što se nove droge mogu naručiti i preko interneta. Naime, brojni smart/head shopovi imaju svoje internetske stranice te nude online prodaju tzv. “osvježivača prostora”, ali postoje i brojne specijalizirane stranice koje nude različite nove droge kao istraživačke kemikalije i dodatke prehrani. Dio novih droga može se pronaći i na ilegalnom tržištu.

Sandra LACIĆ
ORUŽJE I DROGA ODUZETI

Iz policije doznajemo da su oružje, droga te paketići tzv. “osvježivača prostora” oduzeti. Protiv 46-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog posjedovanja oružja, te prekršajna prijava zbog počinjenog djela iz Zakona o suzbijanju zloporabe droga.

blow

DROGA JE PRVI PUT PRONAĐENA U BELIŠĆU

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROMETNA NESREĆA U LASLOVU

U sudaru šlepera i busa ozlijeđen vozač i 4 putnika

2

PRIKUPIO 700 KILOGRAMA RAZNOG OTPADA

Bez dozvole sakupljao sekundarne sirovine

3

VIŠE SMRTNO STRADALIH U NESREĆAMA NEGO TIJEKOM PROŠLE GODINE

Od početka godine 28 osoba poginulo je u prometu u Osječko-baranjskoj županiji