Osijek
TOPLO VRIJEME POGODUJE KOMUNALNIM DJELATNICIMA

Intenzivni radovi na
pripremi cesta za zimu
Objavljeno 23. studenog, 2017.

Vremenske prilike i temperature koje se ovih dana penju i do 15 stupnjeva Celzijevih pogoduju i građevinarima, ali i ostalim komunalnim službama, pa su se ovih dana iznova intenzivirali radovi na javnim površinama. To se jučer posebno moglo zamijetiti u širem središtu, točnije na lokaciji oko raskrižja Vukovarske i Zagrebačke ulice. Naime, na toj mikrolokaciji bila su istovremeno aktivna čak tri radilišta, a za dva su glavni “krivci” bili Unikomovi djelatnici, dok su na trećem radili djelatnici Vodovoda Osijek. Kako doznajemo u TJ Prometnice Unikoma Osijek, riječ je o posljednjim pripremama cesta za zimsko razdoblje. U Vukovarskoj ulici saniran je napuknut kolnik, kako ne bi nastala veća šteta tijekom zime od leda, ali i da se omogući sigurnost vožnje na pojedinim dionicama te gradske prometne žile kucavice.

Rukovoditelj RJ Prometnice Mario Mišetić kaže kako su u Vukovarskoj ulici druge manje pukotine u asfaltu fugirane specijalnom masom na bazi bitumena, ali se ova nije mogla riješiti tim postupkom.

- Ova je pukotina šira pa smo prefrezali sloj asfalta na tom dijelu i ponovo asfaltirali. Namjeravali smo i prije sanirati taj dio kako ne bi u njega ulazila voda i smrzavala se, pa bi tada nastala još veća pukotina u asfaltu. Imamo dosta posla pa je tek sada došlo na red. Inače, do kraja sezone popravit će se udarne rupe koje smo evidentirali na cestama - kaže Mario Mišetić.

On dodaje kako građevinska operativa radi i nogostupe. Upravo je završen dio nogostupa u Svačićevoj u Višnjevcu, a radit će se još i u Ulici svetog Petka, Paradžikovoj ulici i ostalim dijelovima grada prema prioritetima gradskih četvrti i mjesnih odbora za ovu godinu. N.Z.Eberhard/D.Pejić

Najčitanije iz rubrike