Mozaik
HRVATSKA GLAZBENA UNIJA

Nagrade za Josipu Lisac i Hladno pivo
Objavljeno 24. studenog, 2017.
Nenad Bach nagradu je dobio za 40. obljetnicu umjetničkog rada te za doprinos glazbenoj sceni

Josipa Lisac, Nenad Bach, Robert Funčić, Hladno pivo, Jovanka Bukvić "Josie" i posmrtno Mladen Magud dobitnici su godišnjih priznanja Hrvatske glazbene unije (HGU) za 2017. godinu, objavljeno je jučer.

Odluku o dodjeli tih godišnjih nagrada za grupna i pojedinačna ostvarenja u glazbenoj djelatnosti za 2017. donio je Glavni odbor Hrvatske glazbene unije, priopćila je u srijedu ta unija. Za pojedinačna ostvarenja priznanjem su nagrađeni Josipa Lisac (Zagreb), Nenad Bach (Rijeka/New York) i Robert Funčić (Rijeka).

Pjevačica Josipa Lisac nagrađena je tim priznanjem u povodu 50. obljetnice umjetničkog djelovanja i za izniman doprinos hrvatskoj glazbi.

Skladatelj, glazbeni producent i izvođač Nenad Bach nagradu je dobio u povodu 40. obljetnice umjetničkog rada te za doprinos glazbenoj sceni i promicanje hrvatske glazbe u svijetu.

U povodu četiri desetljeća umjetničkog rada i za doprinos glazbenoj sceni nagradu Hrvatske glazbene unije dobio je i skladatelj i glazbeni producent Robert Funčić.

Priznanje te unije za grupna ostvarenja za 2017. godinu dobila je zagrebačka rock-grupa Hladno pivo u povodu njezine 30. obljetnice.

Splitski gitarist i studijski glazbenik Mladen Magud (1963. - 2016.) posmrtno je nagrađen priznanjem Hrvatske glazbene unije za 2017. za doprinos glazbenoj struci i hrvatskoj glazbi.

Priznanje za doprinos glazbenoj struci i promicanje hrvatske glazbe 2017. dobila je Jovanka Bukvić "Josie" iz Rijeke, voditeljica prodavaonice "Dallas", male riječke glazbene oaze.

Prepoznavanje rada i nagrađivanje članova te drugih koji pridonose razvoju struke dio je dugogodišnje prakse Hrvatske glazbene unije. U proteklih dvadeset godina - od 1997. do 2017. godine fizičkim i pravnim osobama posebno zaslužnima za ostvarivanje ciljeva te unije dodijeljeno je 160 nagrada. Ovogodišnje nagrade dodijelit će se tijekom proslave 25. obljetnice Hrvatske glazbene unije u Zagrebu 7. prosinca u 20 sati u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, priopćila je ta unija. Hina

Dodjela će biti na proslavi 25. obljetnice HGU-a 7. prosinca u Lisinskom

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike