Mozaik
NAKON “UBOJSTVA U ORIENT EXPRESSU”

Snimat će se novi film
s Poirotom: “Smrt na Nilu”
Objavljeno 23. studenog, 2017.

“Ubojstvo u Orient Expressu”, najnoviji film cijenjenog britanskog redatelja Kennetha Branagha nastao prema slavnom romanu Agathe Christie, nije pretjerano impresionirao kritičare. Na poznatom sajtu Rotten Tomatoes ima tek 58 posto pozitivnih kritika gdje ga uspoređuju s istoimenim klasikom iz 1974., te uglavnom ističu da je film stilski i vizualno vrlo dojmljiv, ali mu nedostaje “ono nešto”, prenosi telegram.hr.

Ipak, moglo bi se reći kako se film gledateljima relativno svidio, što pokazuju i rezultati na kinoblagajnama. Dosad je film zaradio 148 milijuna dolara i time gotovo utrostručio 55 milijuna, koliko je uloženo u snimanje. Twentieth Century Fox, producentska kuća koja nam je donijela “Ubojstvo u Orient Expressu”, sada planira svojevrsni nastavak. Snimat će još jedan remake cijenjene autorice krimića, “Smrt na Nilu”.

Scenarij za film “Smrt na Nilu” piše Michael Green, koji je zaslužan i za scenarij “Ubojstva u Orient Expressu” (koji se još uvijek prikazuje u našim kinima), a iako nije još službeno potvrđeno, očekuje se da će se Kenneth Branagh vratiti ulozi Herculea Poirota te da će se također prihvatiti režije.

Roman “Smrt na Nilu” prvi je put objavljen 1937. godine. Kao u mnogim djelima Agathe Christie, glavni lik je belgijski detektiv Hercule Poirot, našim gledateljima vjerojatno najpoznatiji u liku Davida Sucheta koji je glumio Poirota u istoimenoj seriji punih 14 godina, od 1989. do 2013. godine. U ovoj se priči Poirotov zasluženi odmor u Egiptu naglo prekine kad biva uvučen u ljubavni trokut između glavnih aktera, koji je završio misterioznim ubojstvom. Naravno, Poirot je jedini koji može razriješiti misterij.

Michael Green je trenutno jedan od traženijih scenarista u Hollywoodu. Zajedno je s Bryanom Fullerom (koji je napisao scenarij za novu seriju “Star Trek: Discovery”) osmislio seriju “American Gods” koja već ima dvije nominacije za Emmy. No, više od toga istaknuo se scenarijima za filmove “Logan”, “Alien: Covenant” i “Blade Runner 2049.”. T.K.

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike