TvObzor
KINO NAJAVE

Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela
Objavljeno 24. studenog, 2017.

Nakon što su nas oduševili svakim novim nastavkom o mladom čarobnjaku Harryju Potteru, J.K.Rowling i studio Warner Bros. nisu nas razočarali ni prošle godine filmom “Čudesne zvijeri i gdje ih naći”. Mladog čarobnjaka Newta i njegove zvijeri pogledalo je više od 80 tisuća gledatelja samo u Hrvatskoj.

Film je nastao prema posljednjem djelu poznate britanske spisateljice J.K.Rowling, autorice serijala o čarobnjaku Harryju Potteru. U glavnoj ulozi gledali smo Eddieja Redmaynea kao čarobnjaka Newta Scadmandera. Radnja se odvija 70 godina prije nego što je saga o Harryju Potteru započela. Naziv novog serijala ujedno je naziv knjige koju je Harry čitao prije odlaska u Hogwarts, a koja je obvezna literatura svakog čarobnjaka. Autorica Joanne K. Rowling iznenadila je svoje fanove u najavi uživo u Londonu da će biti ukupno pet filmova o čudesnim zvijerima.

U novom nastavku, koji će se zvati “Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela”, pratimo Newta Scamandera i Albusa Dumbledorea u nastojanjima da stanu na kraj mračnom čarobnjaku Gellertu Grindelwaldu. U knjizi “Harry Potter i darovi smrti” čitatelji su mogli saznati da su Albus i Gellert nekoć bili vrlo bliski, prije no što su postali najgori neprijatelji. Osim Eddieja, ostale uloge tumače Katherine Waterston, Ezra Miller, Zoë Kravitz i Jon Voight. Na oduševljenje mnogih, na kraju filma “Čudesne zvijeri i gdje ih naći”, pojavio se Johnny Depp kao Gellert Grindelwald, a osim njega, u novom nastavku ćemo imati priliku vidjeti i Judea Lawa kao Dumbledorea. “Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela”, u distribuciji Blitza, u hrvatska kina stiže u studenome 2018. godine.

Možda ste propustili...