TvObzor
NINA BADRIĆ

Uvijek sam na albumima imala svoj stil i davala svoj autorski maksimum
Objavljeno 24. studenog, 2017.
Ne volim previše razmišljati o tome jesu li su neke moje odluke bile ispravne, ili sam mogla nešto napraviti i drugačije

Zabavno-glazbena emisija HRT-a “A strana”, čija se druga sezona počinje prikazivati u subotu, 25. studenoga, donosi pjesme uz koje su odrastale generacije te koje su bile dio naše svakodnevice. Prva emisija posvećena je najsjajnijemu ljudskom osjećaju - ljubavi. Nina Badrić, Massimo i Mile Kekin pokušat će objasniti zašto im publika vjeruje kad pjevaju ljubavne pjesme, tko su im bili uzori i koji su im najdraži ljubavni stihovi. S Ninom Badrić, jednom od najpopularnijih naših glazbenih diva, tom prilikom razgovarali smo o gostovanju u emisiji, novom spotu i budućim planovima.

Prije nekoliko dana izišao je vaš novi spot za pjesmu “Mijenja se vrijeme”. Koja je priča iza ovog drugačijeg spota nego onih koje smo naviknuli za vaše pjesme?

- Kad gledam na sebe uvijek sam sve to ja. Nekako niti ne primijetim, osim, naravno, produkcijski, kakav je trenutačno stil, ili dizajnerski gledajući završni detalj odjeće. To je pak vizija redatelja, ali to sam ja, uvijek Nina.

Subotom navečer ispred TV-a

Mnogi smatraju da je ova pjesma povratak vašim počecima i glazbenome stilu koji ste nekada njegovali. Nagoviješta li se nekakav zaokret u glazbenom izričaju, ili je ovo više izuzetak?

- Uvijek sam na albumima imala svoj stil. Plesni, pop, funky i balade. Oduvijek sam davala svoj autorski maksimum, sama, ili sa svojim timom.

HRT-ova emisija “A strana” krenula je u svoju drugu sezonu. Što možemo očekivati od vašeg nastupa? Koja će biti konktretno vaša uloga i što će gledatelji vidjeti u subotu?

- Uživala sam u prvoj sezoni i u cijeloj regiji gdje god sam gostovala izvan Hrvatske hvalila sam produkciju, ideju i finalni proizvod koji je davala. U novoj sezoni očekujem još više te želim cijelom timu veliki uspjeh.

Kako vam se sviđa format same emisije?

- Divan je. Jednostavno gledajući to nam svima treba kad sjednemo subotom navečer ispred TV ekrana.

U emisiji sudjeluju mnoga poznata glazbena imena, ali i mladi izvođači. Mislite li da ova emisija može pomoći mladim talentima u njihovom razvijanju?

- Definitivno. Međutim, različiti formati emisija koji pomažu mladim talentiranim glazbenicima dvosjekli su mač. Ponude im put na dlanu, ali, nažalost, ostatak industrije ne gleda to na isti način, tako da im takve emisije pomažu, ali istovremeno i jako odmažu. Diskografija je u velikom padu kada je u pitanju opseg diskografskog posla pa onda automatski pada i interes za novim imenima. Naime, gleda se samo ono što je sigurno te upravo stoga je i mnogo manje ulaganja u novo.

Ja sam glazbenik veseljak

Već ste dugo na glazbenoj sceni te se mnogi mladi izvođači vesele radu s vama. Koja je vaša poruka mladim glazbenicima na putu do zvijezda?

- Obvezno biti svoj, ali istovremeno biti i veliki vizionar. Živimo u vremenu kada glazbenici već na početku svoga puta moraju držati sve pod vlastitom kontrolom.

Kako su izgledali vaši počeci?

- Bila su to druga vremena i sve je bilo nekako opuštenije nego danas. Ako te je netko čuo i smatrao da vrijediš, bilo bi to dovoljno da se zauzme za tebe i pomogne bez fige u džepu. Mislim da je nekoć bilo mnogo iskrenije.

Smatrate li da je današnjim mladima lakše ili teže probiti se do zapaženijih rezultata u glazbi nego što je bilo u vrijeme vaših početaka?

- Danas je mnogo lakše pokazati se i zablistati, posebice ako je priprema dobro odrađena, onda je i problema manje pa nema velikih prepreka za rast. Međutim, ako si došao na tron prebrzo, kako već televizija nudi kroz različite formate, a nemaš pripremljen nastavak, jako brzo bivaš zaboravljen.

Sigurno ste jednom u životu, vjerojatno na početku karijere, dobili pitanje “Tko je Nina Badrić?”. Kako biste danas odgovorili na to pitanje?

- Nina je polako, sigurno, vrijedno, te upijajući vlastita iskustva i tuđa znanja, postala glazbenica kakvu je danas vidite. Obožavam glazbu, kao i život i ljude. Ja sam glazbenik veseljak.

Novi album početkom godine

Žalite li zbog nekih odluka i što biste voljeli promijeniti da možete?

- Svi mi donosimo odluke na vlatitom iskustvu i trenutačnom razmišljanju. Stoga ne volim previše razmišljati o tome jesu li neke moje odluke bile ispravne, ili sam mogla nešto napraviti i drugačije.

Približava nam se blagdansko vrijeme. Postoji li neka slastica kojoj se uvijek radujete kada dođu ti dani?

- Veliki sam ljubitelj ribe, pa trpeza mora biti u tom smjeru.

Postoji li neka tradicija koju njegujete za vrijeme blagdana?

- Tradicija koju najviše njegujem u vrijeme blagdana je obitelj na okupu. Odnosno, svake godine imamo želju da što više vremena provedemo zajedno.

Nova godina bit će radna, ili planirate dočekati je u nekoj opuštenoj atmosferi?

- Veselim se i jednoj i drugoj varijanti.

Što možemo očekivati od vas u budućnosti

- Savršen album početkom godine, a odmah po njegovom izlasku i brojne savršene koncerte.

Razgovarao: David MILIĆ
DIJETE MTV GENERACIJE

Danas ste idol mnogim mladim glazbenicima. Tko su bili vaši idoli i inspiracije?

- Ja sam dijete MTV generacije. Mi smo kao mladi uživali u svakom novom spotu osamdesetih. Bila je to drugačija generacija glazbenika, ali i glazbe općenito. Sve je prštalo životom, ljubavlju, vrhunskim glazbenicima i nezaboravnim turnejama. Sve sam pratila, a ponajviše uživala u r'n'b, soul, i velikanima funka.

Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike