Sport
SPORTSKI DIREKTOR DONIO ENTUZIJAZAM KRAJ BOSUTA

Treneri na plaći Županije trebaju raditi u interesu najboljeg kluba s tog područja
Objavljeno 23. studenog, 2017.

Od dolaska Vladimira Balića u Vinkovce, kraj Bosuta malo je živnulo. Novi sportski direktor “skenira” prvu momčad, pobrinuo se za pojačanja u stručnom stožeru trenera Mladena Bartolovića, napravio je i promjene u Školi nogometa... To što Balić radi već dugo se najavljuje u Cibaliji, ali do sada se samo pričalo, a malo radilo. Očito je morao doći, uvjetno rečeno, čovjek sa strane da bi se neke stvari pomaknule s mrtve točke.

Seniorsku momčad pojačao je još jedan trener, Stjepan Kvesić, a među cibalijašima se napokon pojavio i videoanalitičar Davor Mikulić, koji je pripreme za susret s Osijekom vrlo dobro odradio. U Školi nogometa došlo je do preustroja, sportski direktor vinkovačkog nogometnog prvoligaša puno nade polaže u najmlađe, jer su upravo oni zalog za budućnost.

- Ovim promjenama u Školi nogometa htjeli smo samo posložiti tim ljudi koji će imati striktna zaduženja. Ušli smo u prostor skautinga, a jednim dijelom je novi šef Škole nogometa Goran Meštrović također uključen u skauting, ali na jednoj drugoj razini. Mislim kako ne postoji kompetentnija osoba u poznavanju djece na ovim našim prostorima od Meštrovića - kaže sportski direktor Cibalije Vladimir Balić.

Iz Cibalije je u proteklih godinu dana otišlo 40-ak mladih igrača, Osijek, Dinamo, Rijeka i Hajduk za mnoge mladiće bili su izazovnije i bolje sredine. Nastao je manjak kvalitetnih igrača pa je pokrenut proces konkretnije suradnje Cibalije i klubova s područja Vukovarsko-srijemske županije.

- Taj je proces bio pokrenut netom nakon što sam stigao u Cibaliju, detektirali smo problem odlazaka i slabije suradnje u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a vezano je uz 12 trenera iz Škola nogometa koje plaća Županija. Pripremili smo ugovore o sportsko-poslovnoj suradnji sa svim klubovima, s nekima smo obavili prve razgovore, ali nismo ulazili dublje u problematiku dok ne riješimo novi organizacijski preustroj. Tu ćemo komunikaciju prepustiti šefu škole, a s obzirom na to da su na plaći Vukovarsko-srijemske županije, bit će naglasak na to da oni trebaju raditi u interesu građana ovog dijela Hrvatske, kao i najboljeg kluba u županiji - Cibalije. Naravno nitko im to ne može zapovjediti, ali mislim da im je to moralna obveza. Taj proces suradnje trebao bi krenuti jako brzo, u Cibaliji ćemo uskoro organizirati druženje s tih 12 trenera - dodaje Balić.

Sportski direktor pun je entuzijazma i planova, no može li Cibalija financijski pratiti njegov tempo.

- Mi se bavimo sportskim dijelom i tu priču moramo gurati koliko možemo dalje u uvjetima u kojima jesmo, a i preko tih uvjeta. Jednog dana mogu doći i bolji dani u financijskom smislu, no ako se proces ne odradi do kraja, onda je sve uzalud. Sve ovo što ćemo raditi u konačnici i jest zbog financija, možda ne kratkoročno, ali mi smo ti koji bismo trebali proizvoditi financije. Cibaliji posao mora biti proizvodnja igrača i prodaja, naravno, nikako “pod mus”, da se odričemo djece koja još nisu stvorila vrijednost koja je realna. Imamo primjer Marka Dabre, koji je prodan u Fiorentinu za jako velik iznos i to je put kojim želimo ići. Nikako ne prodavati igrače samo da se preživi par dana, dugoročno je isplativije malo pričekati da igrači u Cibaliji dožive afirmaciju, pa neka onda idu - kazao je sportski direktor Cibalije Vladimir Balić. A. Grgić

Stipendijski ugovor Križanoviću

Među prvima stipendijski ugovor potpisao je kadet Cibalije Dominik Križanović. Riječ je o sinu nekadašnjeg prvotimca vinkovačkog kluba Mladena Križanovića. Mlađi izdanak obitelji Križanović nakon potpisa ugovora izjavio je:

- Velika je čast što klub u kojemu igram gotovo cijeli svoj život želi potpisati ugovor sa mnom. Ovo je sigurno iskorak u karijeri. Znam da je u kadetskoj momčadi situacija teška, ali ću sa svojim suigračima pokušati sve kako bismo ostvarili ostanak u prvoligaškom društvu kako bi sljedeće generacije također imale priliku igrati u Prvoj hrvatskoj kadetskoj ligi.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

B LIGA NACIJA

BiH Prosinečkog i dalje maksimalna

2

DOMAĆI PORAZ RUKOMETAŠICA OSIJEKA U 4. KOLU PRVE HRL

Osječanke punih 18 minuta bez postignutog pogotka

3

VEČERAS NA RUJEVICI HRVATSKA - JORDAN (20.45)

Sa šarenom postavom traži se povratak na pobjedničke staze