Osijek
SKUPO PLATIO LIJEK KOJI NIJE DOBIO

Pedijatra prevarili lažnim oglašavanjem lijekova
Objavljeno 23. studenog, 2017.
Odlučan sam podići privatnu tužbu, poručuje dr. med. Vasilije Đuranović

Ugledni osječki pedijatar-pulmolog dr. Vasilije Đuranović u rujnu je u jednim dnevnim novinama vidio reklamu za kapsule, lijek izvjesnog doktora Raynoldsa koji uspješno otklanja bol kod kronične upale zglobova i degenerativnih promjena u zglobovima. Vidjevši uz to da lijek preporučuje Ivan Marković koji, kako je stajalo na reklami, “vodi vlastitu ordinaciju u Zagrebu gdje je pomogao tisućama osoba”, nije, kaže dr. Đuranović, ni tren posumnjao pa je naručio kapsule.

- Iskusan sam liječnik i smatrao sam da je riječ o lijeku koji će mi pomoći, to više što sam za njega platio 978 kuna. Kad je stigao paketić, unutra sam našao letak i kremu za vene. Odmah sam se javio na navedeni mail referentu Marku Periću i objasnio problem. Međutim, u četiri sljedeća maila koja mi je taj Perić poslao, stoji da ne zna u čemu je problem. Potom sam dobio mail gdje piše da sam dobio preparat koji sam trebao dobiti, ali da se ispričavaju zbog pogrešnoga letka?! - ispričao je Đuranović.

Uzalud je, kaže, pokušao doći i do navodnog liječnika Ivana Markovića, a nakon što je iscrpio sve mogućnosti da dobije svoj novac natrag, Đuranović je odlučan podići privatnu tužbu.

- Iako iza sebe imam dugogodišnje liječničko iskustvo, priznajem da me zavelo to što je u novinama pisalo kako je riječ o lijeku koji “američki liječnik Raynolds distribuira u Hrvatsku i kako iza svega stoji i zagrebački liječnik”. Nasjeo sam, platio dosta novca i očekivao kapsule za osteoartitis, a ne kremu za vene - naglašava Đuranović, dodajući da mu je važno izići u javnost kako nitko drugi ne bi nasjeo na lažno reklamirane preparate.

Dodajmo tome da je i prije godinu dana Splićanka D. R. posvjedočila o lažnome lijeku iza kojeg se također krije ime spomenutog navodno uglednog zagrebačkog liječnika. Kako je i njezina narudžba bila manja od tisuću kuna, preostalo joj je samo podići privatnu tužbu.

Marija MIHELIĆ
DJELATNICI ZADUŽENI ZA NARUDŽBU NE ZNAJU KAKO DOĆI DO DISTRIBUTERA

Pozivom na broj s letka (01/777-6828) i s maila (/01/777-6808) javili su nam se djelatnici kontakt-centra i predstavili se kao Helena Horvat i Boris Kovalski te odbili svaku mogućnost stupanja u kontakt s navodnim liječnikom Ivanom Markovićem, ili osobnim referentom Markom Perićem.

- Sve kontakte možete ostvariti isključivo mailom, a preko broja narudžbe ne možemo pronaći kupca - poručila je Horvat, govoreći stranim naglaskom, baš kao i Kovalski, koji je rekao da ne zna u kojoj klinici radi navodni dr. Ivan Marković. A o čemu je riječ ne može vidjeti, kaže, ni putem broja narudžbe, ni preko imena kupca. Dodajmo tome da u telefonskom imeniku spomenuta dva broja nisu prepoznata kao pretplatnička.

Možda ste propustili...

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike