Osijek
16. FIPO

Tema: Mostovi prijateljstva
Objavljeno 23. studenog, 2017.

Nakon uspješno organiziranih 15 festivalskih manifestacija, Izviđački klub Javor i ove godine organizira Festival izviđačkih pjesama u Osijeku. Budući da se FIPO uvijek održavao uoči Dana grada Osijeka (2. prosinca), ove je godine termin od 1. do 3. prosinca. Ovogodišnja je tema Mostovi prijateljstva. Osnovni je cilj projekta jačanje javnog nastupa, upoznavanje kulturnih znamenitosti grada Osijeka i Osječko-baranjske županije te razvoj tolerancije i međusobnog uvažavanja, odnosno prihvaćanje razlika. Planirani je broj sudionika između 200 i 300, a lokacije su Osijek i Kneževi Vinogradi.

U kreativnim će radionicama sudionici izrađivati maketu osječkog pješačkog mosta, a tijekom aktivnosti Grad na Dravi obići će novu šetnicu uz Dravu, dravske mostove, Tvrđu, Gornji grad i ostale znamenitosti. Nakon nastupa izviđača, u večernjim satima bit će organiziran prikaz izviđačkog mjuzikla s temom Mostovi prijateljstva, tijekom čega će svi predstaviti svoju udrugu.

- Pjesmom, recitacijom, plesom i imitacijom želimo pokazati kako smo mi izviđači mreža dobrih prijatelja i kako nas mostovi spajaju, a ne razdvajaju - kažu iz IK Javor. A.A.

Možda ste propustili...

VELIKI INVESTICIJSKI CIKLUS U NASELJIMA OPĆINE VLADISLAVCI

Milijune uložili u reciklažno dvorište, rasvjetu i novu cestu

OSJEČKA PODRUŽNICA TVRTKE GIDEON BROTHERS

Tim studenata “podučava” robote misliti poput ljudi

TEMPERATURA ZRAKA PENJE SE I IZNAD DESET

Kratki rukavi usred zime!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPREZNO PRI PLAĆANJU RAČUNA NA TUĐE IME

Dug je zabilježen jer ga nije platio ugovaratelj usluge

2

APSURDNA SCENA IZ GRADSKOG SREDIŠTA

Unikomovac parkirao na zelenoj površini!?

3

SVEUČILIŠNA POLIKLINIKA MURSA

Studenti Dentalne medicine već će od ove jeseni lutke zamijeniti živim pacijentima

oglas