Osijek
16. FIPO

Tema: Mostovi prijateljstva
Objavljeno 23. studenog, 2017.

Nakon uspješno organiziranih 15 festivalskih manifestacija, Izviđački klub Javor i ove godine organizira Festival izviđačkih pjesama u Osijeku. Budući da se FIPO uvijek održavao uoči Dana grada Osijeka (2. prosinca), ove je godine termin od 1. do 3. prosinca. Ovogodišnja je tema Mostovi prijateljstva. Osnovni je cilj projekta jačanje javnog nastupa, upoznavanje kulturnih znamenitosti grada Osijeka i Osječko-baranjske županije te razvoj tolerancije i međusobnog uvažavanja, odnosno prihvaćanje razlika. Planirani je broj sudionika između 200 i 300, a lokacije su Osijek i Kneževi Vinogradi.

U kreativnim će radionicama sudionici izrađivati maketu osječkog pješačkog mosta, a tijekom aktivnosti Grad na Dravi obići će novu šetnicu uz Dravu, dravske mostove, Tvrđu, Gornji grad i ostale znamenitosti. Nakon nastupa izviđača, u večernjim satima bit će organiziran prikaz izviđačkog mjuzikla s temom Mostovi prijateljstva, tijekom čega će svi predstaviti svoju udrugu.

- Pjesmom, recitacijom, plesom i imitacijom želimo pokazati kako smo mi izviđači mreža dobrih prijatelja i kako nas mostovi spajaju, a ne razdvajaju - kažu iz IK Javor. A.A.

Najčitanije iz rubrike