Regija
HRABRA LAVICA IZ BABINE GREDE USPJEŠNO SE OPORAVLJA

Niki u Francuskoj uklonjen zloćudni tumor u mjehuru
Objavljeno 23. studenog, 2017.

BABINA GREDA - Hrabra lavica Nika Grgić iz Babine Grede, o kojoj smo pisali sredinom lipnja, ovoga će vikenda proslaviti svoj drugi rođendan, mjesec dana nakon teške operacije kojom joj je uspješno uklonjen zloćudni tumor u mjehuru. Operacija je obavljena u Francuskoj, u bolnici u mjestu Villejuif, u predgrađu Pariza. Nika se svom snagom volje i golemom željom za životom uspjela othrvati i pobijediti opaku bolest. Uz svoju kćerkicu u Francuskoj su cijelo vrijeme bili i roditelji, a u njihovoj pratnji i liječnica s Klinike za tumore u Zagrebu. Ona je odradila najveći posao, pronašla bolnicu, dogovorila operaciju i mladim supružnicima mnogo pomogla prilikom smještaja, razgovora s francuskim liječnicima i oko rješavanja papirologije.

Nika je rođena kao zdrava beba, odlično je napredovala, bila vesela i razigrana, a onda se krajem svibnja sve u trenu urušilo i mlada obitelj počela je proživljavati svoje najteže dane pune očaja, strepnje i neizvjesnosti. Djevojčica se iznenada, kada je trebala vršiti nuždu, počela jako napinjati i grčiti i roditelji su u početku mislili da ima tvrdu stolicu. No, ubrzo se otkrilo da nije riječ o zatvoru, nego o opakoj bolesti u mokraćnom sustavu. Dok ju je majka presvlačila opazila je neku čudnu tvorbu koja je virila iz nje. U bolnici joj je stavljen kateter jer više nije mogla piškiti. I liječnici u Vinkovcima, ispričala nam je majka Manuela, prvi put su se sreli s nečim takvim, kontaktirali su profesoricu u Klinici za tumore u Zagrebu i proslijedili joj snimak. Odmah joj je bilo jasno o čemu je riječ. Nika je hitno prebačena u Zagreb gdje su napravljene sve pretrage kako bi se utvrdilo pravo stanje, veličina tumora i je li se i gdje proširio. Metastaze su pronađene na plućima i na kralješcima. Podvrgnuta je kemoterapiji. Jedina moguća opcija, pojasnila nam je majka, bila je da se Niki odstrani mjehur, što bi značilo da će cijeli život morati nositi kateter.

- Operacija kojim bi joj se sačuvao mjehur u Hrvatskoj nije bilo moguće izvesti. Liječnica u Zagrebu maksimalno se zauzela za našu kćerkicu, kontaktirala je liječnike u bolnici u Francuskoj koji izvode takvu vrstu zahvata koji je Niki bio potreban, sve je učinila da joj se pomogne, otputovala je s nama i u Francusku i nemamo riječi kojima bismo zahvalili toj divnoj ženi - kaže Manuela.

- Operacija je bila vrlo teška i složena, djelomice su joj otvorili mjehur, odstranili tumor i ugradili neke silikonske umetke. Imala je i tri katetera. Morali su joj dizati jajnike i uretere. Dva tjedna morala je strogo mirovati i ležati, nije smjela niti sjesti niti ustati. Prošla je zračenje i krenula je i s kemoterapijom. Bilo je jako teško, boljelo ju je, ali je izdržala. Sve smo to skupa proživljavali, bdjeli nad njom i, vjerujte mi, mi kao roditelji to ne bismo nikome poželjeli. Ali uspjeli smo, naše danonoćne molitve su uslišene. Pretrage su pokazale da tumora više nema. Vjerujemo da će Nika ostati čista, da se tumor više neće vratiti, da će nastaviti normalno živjeti kao zdrava djevojčica. Neka nam dragi Bog bude u pomoći da se ovo više nikada ne ponovi - kaže majka. Nakon povratka iz Francuske Nika je s majkom u bolnici Zagrebu, dobro se osjeća, vesela je, može bez problema piškiti i kosica joj je ponovno počela rasti. Roditelji se nadaju da će rođendan proslaviti u Babinoj Gredi gdje malu lavicu s nestrpljenjem očekuju, posebice njezin stariji brat. Djevojčica će primiti još dvije kemoterapije u Zagrebu i onda slijedi razdoblje održavanja uz lijekove i redovne kontrole.M.Lešić Omerović

HVALA LIJEČNICIMA I DOBRIM LJUDIMA

Obitelj Grgić zahvaljuje liječnicima, medicinskom osoblju, svim ljudima dobre volje, svojim sumještanima i svojima onima koji su bili uz njih, pomogli im i financijski i molitvama, hrabrili ih i bili velika potpora u kalvariji koju su proživljavali.

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike