Mozaik
SRKI & IVI - OSJEČKI REPERI IMAJU NOVI SINGL I SPOT “KAOMI”

Granice između žanrova i stilova upravo su ona područja gdje vidimo sebe
Objavljeno 23. studenog, 2017.
Za projekt je u cijelosti odgovorna osječka postava, a spot je sniman na mostu na Dravi u Petrijevcima i na vrhu Sjenjaka

Novi audio-video uradak za koji je teško odrediti radi li se o trap ili rap žanru (zaključit ćemo da je nešto između) donosi nam dvojac Srki & Ivi. Za cijeli projekt odgovorna je u cijelosti osječka postava, koju čine: za videoprodukciju Phantography (kamera i montaža), glazbu je radio Davorin Đafran (Chev Chelious beats), refren otpjevao mladi Hrvoje Horvat, dronom pilotirao Headshop Drone Shots, dok audioprodukciju (miks i mastering) potpisuje Srki za Boombox ent.

Nakon nekoliko singlova koji su bili pretežno rap orijentirani ("Djoka", "Revolucija") i trap EP-a ("Znam da živiš") gdje su eksperimentirali s "tvrđim" zvukom, nova stvar donosi melodičan i svjež instrumental s trap elementima i pjevnim refrenom, no Srki & Ivi svakako nisu "uobičajeni" trap-eri. Repaju o sebi u kontekstu rap scene, a da o tome imaju što reći svakako u prilog govori činjenica da se ovom glazbom bave, kako sami kažu - "petnaestak godina". Video je sniman na lokacijama mosta na Dravi u Petrijevcima i u kvartu - na vrhu Sjenjaka.

Jeste li vi to promijenili žanr ili...?

- Ne bih rekao da smo promijenili žanr, prije da smo uzeli ponešto od rapa, ponešto od trapa, to sve pomiješali i napravili nešto svoje. Mi ćemo uvijek ostati reperi, bez obzira na to koliko je to moderno ili ne, haha. Jednostavno smo se s godinama umorili od snimanja stvari u uvijek u istom stilu, a to je u rapu boom bap stil, pa smo odlučili - ajmo napraviti nešto drukčije, zanimalo nas je kako će zvučati. Granice između žanrova i stilova upravo su ona područja gdje vidimo sebe - bavimo se glazbom dugo, svjesni smo zasićenja rap scene i spremni smo eksperimentirati, sa svakom novom trakom tražimo nešto svježe i gradimo svoj zvuk.

Kako je nastala nova stvar, tko su autori...

- Davorin Đafran (Chev Chelious beats) napravio je interesantnu glazbenu podlogu, poslao nam, preslušali smo ju skupa i brzo skužili što ćemo napraviti od nje. Props Hrvoju Horvatu koji je to izveo kako smo zamislili na refrenu.

 

 

 

Kako ste odabrali lokacije za spot?

- U odabiru lokacija vodili smo se onom "manje je više", s obzirom na to da je stvar tematski o nama, htjeli smo mi biti više u fokusu (unošenje u kameru i slično haha), a lokacije da budu jednostavne i bez previše detalja. Iskustvo iz prošlih spotova naučilo nas je da ne moramo uvijek pretrpati videe da bi bili dobri. Novi most na Dravi izabrali smo jer je nov i jer smo imali pristup dronu, isti je razlog za odabir Sjenjaka (osim što nije nov). Hvala Headshop Drone Shotsu na snimkama dronom.

Imate li u planu uskoro neke nastupe i gdje?

- Ništa posebno u planu trenutno, dosta smo nastupali u Osijeku ove godine, fokusirat ćemo se na snimanje i promociju svoje glazbe i spotova, ako to donese pozive na nastupe, super. Ako nam plate, još bolje.

Što planirate za 2018. godinu?

- Sve što smo radili u 2017., samo malo bolje. Imamo nekoliko pokrenutih projekata o kojima ćete biti pravodobno obaviješteni. I naravno, nastaviti uživati u stvaranju glazbe s dobrom ekipom, raditi ono što volimo, bez toga nema ništa.

Kako ćete provesti doček Nove godine?

- Na trgu sa Zvonkom Bogdanom - Ko te ima taj te nema! Šalim se, ništa fensi, nekakve ekipne proslave su u planu.

Tanja KVORKA

u 2018.

NASTAVITI UŽIVATI U STVARANJU GLAZBE

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike